ZA SPORT, TRČANJE, ŠETNJU ILI SVAKI DAN: Izaberite svoje savršene tenisice!

Home
no image
  • 18. јануара 2018.
  • 16
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

ZA SPORT, TRČANJE, ŠETNJU ILI SVAKI DAN: Izaberite svoje savršene tenisice!

Dosta vam je neudobnih cipela koje umaraju vaše noge pa i vas same, štikle više i nisu baš toliko IN i vaš prvi izbor za svakodnevni izgled ili ste se pak odlučili za duge rekreativne šetnje, krećete se baviti trčanjem ili upisujete dijete na neku sportsku aktivnost? Što god da je u pitanju, jedno je sigurno: trebate dobre tenisice! A kako ih izabrati i na što obratiti pažnju kako biste pronašli savršene, svakako pročitajte u nastavku teksta.

Oblik stopala za oblik tenisica

Prilikom kupnje odjeće kao da više pozornosti pridodajemo činjenicama je li nam odjeća udobna, kako pristaje, odgovara li obliku našeg tijela te osjećamo li se u njoj ugodno. No, kod kupnje obuće, a naročito tenisica, još je važnije paziti na to da oblik tenisica prilagodimo obliku svoga stopala. Ipak, obuća je ta u kojoj provodimo veći dio dana i odmara ili umara naša stopala i noge te može pozitivno ili negativno utjecati i na zdravlje kralježnice, ovisno o izboru. Postoje tri vrste stopala: normalna, ravna i povišena. Svakako znate kakvo je vaše stopalo pa ne zaboravite misliti na to prilikom kupnje tenisica. Ukoliko su vaša stopala normalna, imate i najveći izbor. Odgovarat će vam zaobljene patike. Za one s ravnim stopalima savjet je da izaberu patike ravnoga oblika, odnosno kalupa. Kada nađete model koji vam odgovara, svakako ga isprobajte te računajte da ostavite mjesta za ortopedske uloške koje morate uzeti i nositi kako bi vaša šetnja ili druga aktivnost bila udobna. Oni koji imaju povišena stopala trebaju zaobljeni kalup te tenisice koje imaju meki sloj u potplatu, zračne jastuke ili meke uloške.

Trčanje, sport i rekreacija

Ukoliko ćete se baviti trčanjem važno je znati i gdje ćete trčati. Ovisno o tome i birajući podlogu za trčanje, mijenja se i izbor odgovarajućih tenisica. Ako ćete se trčanjem baviti po asfaltiranim podlogama poput ceste, pločnika ili asfaltiranih traka za trčanje, onda i vaš izbor prilikom kupnje tenisica mora biti takav. Trebat će vam tenisice s dobrom amortizacijom ponavljajućih udaraca u tvrdu podlogu. Za trčanje po prirodi važne su tenisice koje su stabilne te imaju podlogu koja se ne kliže. Ovisno o sportovima kojima ćete se baviti vi ili vaše dijete izabrat ćete i tenisice. Podloge u dvoranama i brzina sporta tražit će tenisice koje se neće klizati i u kojima će noga i stopalo biti čvrsti. Prilikom kupnje računajte da imate barem centimetar slobodnog prostora u prednjem dijelu kako se tijekom aktivnosti ne bi nabijali u čvrstu podlogu tenisice i tako vas nažuljali. Također, tenisice kupujte u poslijepodnevnim satima kada su noge umornije i prirodno natečenije nego li u jutarnjim satima.

Prati, prati modu

Možda i nemate potrebu za tenisicama zbog sportskih aktivnosti, ali jednostavno želite ih nositi kako biste se ugodnije osjećali u svakodnevnim kretnjama. Tada imat još veći izbor tenisica koje su u posljednjih nekoliko sezona postale pravi hit. Iako smo ih prije vezali uz sport, danas su one znak slobode, odmornih ljudi i proizvođači tenisica – od onih poznatih pa sve do novih koji se tek probijaju na tržište – nude primamljive i neodoljive modele. Dolaze u raznim bojama, nijansama, s uzorcima, kombinacijama, šljokicama, kožne, platnene… I sve su moderne. Za ljetne mjesece izaberite si platnene patike u kojima ćete osjećati prozračnost, a hit ovoga ljeta bit će jarke boje. Za proljeće i jesen izaberite povišene patike, odnosno one koje imaju povišenu podlogu zbog udobnosti i sigurnosti koje pružaju tijekom hodanja. Izvrstan izbor su imitacije kože, naročito u krem nijansama koje ćete lako skombinirati uz svu vašu odjeću.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.