GARMINOVA NOVA VARIA OPREMA UPOZORAVA BICIKLISTE O SAOBRAĆAJU KOJI NE MOGU DA VIDE

Home
  • 3. јула 2015.
  • 13
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

GARMINOVA NOVA VARIA OPREMA UPOZORAVA BICIKLISTE O SAOBRAĆAJU KOJI NE MOGU DA VIDE

Kao neko ko se ne zaustavlja kod svojih laureata, Garmin je predstavio novu liniju ove nedelje – predstojeću Varia „proizvode za podizanje svesti u biciklizmu“. Prve dve ponude kompanije su Varia zadnji biciklistički radarski prikaz, i Varia pametna biciklistička svetla sa Varia upravljačem. Čini se da su ovi novi proizvodi namenjeni strastvenoj ciljnoj grupi, kao i što je dobar deo Garmin-ovih zaliha.

Jedino biciklisički radar ima smisla, kada uzmemo u obzir bicikliste izložene vozilima od nekoliko tona sa kojima dele put. Prema navodima departmanu SAD za transport, 49.000 biciklista se su povređeni u sudarima sa motornim vozilima, a 40% tih nesreća uključuju bicikliste udarene od pozadi. Varia zadnji  biciklistički radarski prikaz dizajniran je sa tim statistikama uzetim u obzir,  sa ciljem da se upozore i biciklista i vozač iza njega.

Estetički, svetlo izgleda kao vaše obično 8 LED zadnje svetlo, iako je nešto veće. Daće vam max 16 lumena, sa 5 sati napona baterije i 2 sata za ponovno punjenje. Sa ANT+ mogućnošću, povezaće se sa računarom bicikla sa tom tehnologijom, i to uključuje dobar deo srednje do visoke Garmin linije. Ima osnovnu procenu vode, pa ne morate da brinete o skraćivanju usled kiše. Entuzijastima težine verovatno se neće svideti teret, doduše – iznosi 2,2 oz ili 63,5 g, što je prilično jako.

garmin-lights-varia_bundle_2-640x0 garmin-radar-bundle-varia-640x0garmin-varia-radar-display-jpg-640x0garmin-varia-remote-640x0

Teret ima smisla kada dodate glavnu jedinicu. To je dodatnih 28,5 g i dodatnih 100$ – ali kako možete da stavire cenu na vašu sigurnost? Pa, Garmin je to uradio, a ona iiznosi 300# (plus poštarina) za celu stvar. Povežite zadnje svetlo bežično sa Edge biciklističkim računarom – Garmin je upravo izbaco još jedno, 520 – ili koristite glavnu jedinicu vrednu 100$ kako biste prikazali upozorenja koja detektuje radar.

Radar skenira put i do 140 m iza vozaca. Radi sa glavnom jedinicom kako bi prikazao i do 8 vozila i brzinu prilaska. Na ekranu radara će se prikazati „nivo opasnosti“ sa drugačije obojenim LED-ovima, dok Edge računar preklapa slojeve podataka na velikom LCD ekranu. Zadnje svetlo će povećati osvetljenje ili blicnuti kako bi upozorio vozače o prisustvu vozača ispred njih.

Srećom, zadnje svetlo može da radi nezavisno, iako nema mnogo smisla plaćati 200$ za zadnje svetlo ukoliko nemate kompatibilan račnar ili glavnu jedinicu, obzirom da će zadnje svetlo upozoriti samo prilazeća vozila, ali ne i vas.

Ukoliko su vam potrebna ili želite svetla, probajte Varia pametna svetla. I ona imaju ANT+ i integrišu sa Garmin-ovim Edge linijom biciklističkih računara. Glavno svetlo od 200 lumena ima 3 moda (visoko, nisko i automatsko), trajaće 2 i po sata na maksimalnoj osvetljenosti i koristi GPS podatke sa kompatibilnog Edge uređaja kako bi projektovao dalje, kada biciklista vozi brže, kao i bolji fokus. Vozačima će verovatno značiti presecanje visokog zraka, kada vozači prolaze pored njih bez zaslepljivanja.

Zadnje svetlo od 22 lumena daje vozačima tipične solidne i fleš modove, ali takođe postaje intenzivnije kada se vozač probija kako bi upozorilo vozače ispred i iza. Koristite dva i oni mogu biti kontrolisani kao žmigavci Edge ili Varia upravljačem, uključujući i podešavanja obrasca i intenziteta. Što se tiče živoa baterije, Garmin kaže da će trajati satima na putu.

S tim da još uvek nijedno od navedenih nije odobreno od strane FCC-a još uvek, tako da tehnički još uvek nisu u prodaji. ukoliko ih zaista želive veoma mnogo, možete ih poručiti sa Garmin-ovog web sajta sada, ali stoji obaveštenje da će „procedura“ trajati 3-5 nedelja. Verovatno dovoljno vremena kako bi se uređaji očistili.

 

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.