Tesla povlači svaki S model radi ispitivanja pojaseva prednjih sedišta

Home
  • 23. новембра 2015.
  • 15
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Tesla povlači svaki S model radi ispitivanja pojaseva prednjih sedišta

Telsa Motors najavljuje da povlači svaki Model S koji je napravljen od kako je proizvodnja podbacila u 2012. godini, radi ispitivanja pojaseva prednjih sedišta.

Kompanija je poslala email mušterijama širom planete u kom objašnjava da je jedan od vlasnika iz Evrope prijavio da se pojas sedišta u S modelu otkačio, kada e putnik okrenuo da priča sa suvozačima na zadnjem sedištu. Tehničari u Tesla kompaniji istog momenta su pregledali problem i pronašli da prednji pojas nije bio propisno konektovan na mestu postavke.

„Pojas je učvršćen za vanbrodski krug pojaseva preko anker ploča koje su spojene šrafovima. Šraf koji je trebao da poveže dva učvršćenja nije bio propisno sastavljen“, rekrečeno je u izjavi kompanije.

Tesla kompanija je isitala 3000 primeraka Model S vozila i pomno pratila proces njihove produkcije, ali nije bila u mogućnosti da pronađe drugi automobil sa istim problemom.

Za razliku od prethodnih problema sa Teslinim Model S vozilom, pojasevi ne mogu biti popravljeni preko ažuriranja softvera. Klijenti su bili zamoljeni da dovezu svoje automobile do najbližeg servisnog centra, kako bi tehničari mogli da testiraju pojaseve i zamene mehanizam, ukoliko je to neophodno. Zabrinuti vlasnici mogli su ih sami testirati, tako što su ih povlačili sa preko 35 kg sile, ali svaki automobil će morati biti podvrgnut tehničkom pregledu. Proces traje svega nekoliko minuta.

Tesla povlači automobile iz „obilja opreza“. Kako je problem, po svemu sudeći, ograničen na jedinstveno vozilo, malo je verovatno da će Nacionalna administracija za bezbednost na putevima (NHTSA) morati da zamoli kompaniju da pokrene povlačenje.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.