SA BMW MOTOROM, NAREDNA SUPRA NEĆE LIČITI NA TOYOTA MODELE

Home
  • 23. јула 2015.
  • 14
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

SA BMW MOTOROM, NAREDNA SUPRA NEĆE LIČITI NA TOYOTA MODELE

Detalji su počeli da se pojavljuju kako napreduje združeni razvoj Toyota i BMW-a. Toyota model biće naslovljen kao dugo očekivani naslednik legendarnog Supra modela, dok će BMW verzija zameniti Z4 otvoren putnički dvosed.

Oba automobila će imati najnovije šasije koji će imati široku uptrebu laganih materijala kao što su aluminijum i ugljenična vlakna. Opisan od strane insajdera kao format sa osnovom rama, šasija će omogućiti svakom brendu da dizajnira potpuno različita tela koja neće izgledati kao nijedno drugo.

„Varijanta dizajna Toyota eksterijera finalizirana je u trećem kvartalu prošle godine, ali bićete iznenađeni njegovim dobrim izgledom. Automobil ne izgleda kao Toyota“, kako otkriva izvor blizak proizvođaču automobila u intervjuu austalijskog magazina Motoring.

Publikacija u najnovijem izdanju japanskog magazina HolidayAuto pruža nam moguću ideju o njegovom izgledu.

Dva automobila će se protezati 450cm dužine, 180 širine i 132cm visine, dimenzije koje su priblližne dimenzijama Porsche 911 sa pogonom na zadnjim točkovima.

BMW-ova verzija automobila će biti lansirana sa dva benzinska motora dizajniranim na domaćem terenu i priključni hibridni pogon koji je razvila Toyota. Osnovni modeli dobiće turbo 2.0-litarni četvorocilindrični sa 241 ks i 258 fp obrtnog moementa. Konačno, najbolje verzije će imati beneficije od 473 ks benzinsko-električnog sistema napravljenog od 6-cilindričnog i električnog Toyota motora.

Insteresantno, verzije označene sa oznakom Toyota prethodiće manjem 4-cilindričnom i biće u ponudi samo sa L6 i priključnim hibridnim sistemom. Japanski proizvođač automobila verovatno želi da se osigura kako Supra ne bi preklopio sa Scion FR-S naredne generacije.

Dok je BMWveoma tajnovit oko svog novog Z4 modela, Toyota nagoveštava da će pregledati predstojeći Supra model sa konceptom bliskim produkciji koji će biti predstavljen ili narednog januara na Detroit Motor Show-u ili sledećeg marta na Geneva Motor Show-u.

Svetska prodaja oba automobila zakazana je za 2018.godinu. Raniji izveštaji tvrde da će Supra koštati više nego Chevrolet corvette Stingray, čija je osnovna cena 55.000$ pre obaveznog uračunavanja odredišne naplate.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.