SONY POKUŠAVA DA UĐE NA TRŽIŠTE AUTOMOBILSKE INDUSTRIJE RADI POVEĆANJA PROFITA

Home
  • 15. априла 2015.
  • 134
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

SONY POKUŠAVA DA UĐE NA TRŽIŠTE AUTOMOBILSKE INDUSTRIJE RADI POVEĆANJA PROFITA

Sony logo

Kako su tehnološki giganti Apple i Google najavili interes u (autonomnoj) automobilskoj industriji, bilo je sasvim prirodno da upravo oni uspostave trend. Sada, još jedan gadget gorostas, Sony, navodno gleda da ugrabi deo sektora za proizvodnju automobila za sebe.

Neće baš proizvoditi automobile, kao što to imaju u planu dve navedene kompanije, ali želi da prevede njihovu gadget ekspertizu da kreira senzore i druge periferije.

Prema rečima Hiroshi Ataka, menadžer japanskih komponentih prognoza za IHS Automotive, „veliki je trend. Mnoge elektronske kompanije očekuju porast od automobilizma. Njihovi tradicionalni proizvodi postali su robni proizvodi.“

Interes je potvrđen Automotive News-u od strane Kazuo Hirai-a (Sony-ev CEO) sa rečima: „Ovaj automobilski segment u porastu ima ogroman potencijal. Ciljamo da zauzmemo vodeću poziciju.“

Ono što smo shvatili, jeste da Sony želi da bude više kao Bosch ili Denso, nego kao Honda, pa ko zna, možda ćemo u bliskoj budućnosti imati automobil opremljen Sony senzorima; možda će takođe doneti neke inovacije, takođe, jer ovako gigantska kompanija sigurno ima izvore i radnu snagu da to uradi. Informacionost i audio će takođe biti lepa pogodnost, doduše, zar nisu bili zvanično u saradnji i sa Fordom? Opcioni audio ste mogli da navedete pre 5 godina što je bio Sony sistem i to još uvek može biti na snazi.

Sony car gadgets

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.