„SHIFT PATIKE“ MENJAJU BOJU I DIZAJN PUTEM MOBILNE APLIKACIJE

Home
  • 30. јуна 2015.
  • 18
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

"SHIFT PATIKE" MENJAJU BOJU I DIZAJN PUTEM MOBILNE APLIKACIJE

Zar ne bi bilo sjajno kada ne biste morali da otrčite i kupite obuću koja će se slagati sa vašom garderobom? Još bolje, zar ne bi bio sjajno ako biste mogli da menjate boju i dizajn na vašim patikama samo jednim klikom?

Pa, +rehabstudio, kompanija smeštena u UK koja pravi prototipe i digitalne marketinške kampanje i proizvode upravo tako razmišlja – i iz tog razloga su koncipirali Shift Patike: novu vrstu nosive tehnologije.

Kompanija radi na patikama koje će transformisati kupovinu obuće na takav način da ukoliko kupite jedan par patika, zapravo kupujete stotine.

Način na koji Creative Technology to vidi, Shift patike će biti sastavljene od provodljivih i reaktivnih materijala tako da telo patike može reagovati i transformisati koristeći fazno promenljiva vlakna i memorijske materijale koji im omogućavaju laku promenu između odabranih stilova. Meta materijali Shift patika manipulisaće tkivom tkanine kako bi izlomili čestice svetlosti i čak ih prilagodili eksternim promenama kao što je temperatura.

Membrane patika će takođe biti protkane provodljivim nitima koje mogu da šalju električne signale reaktivne na ljudski dodir, kao i fleksibilan mini LED ekran koji će zapravo biti data površina na kojoj će boje i dizajn biti projektovani.

shift-sneakers-3-640x427

Kreator Shift patika želi da korisnici smenjuju različite stilove patika koristeći mobilnu aplikaciju koja će im ponuditi izbor novih stilova i izvršiti ih na dodir dugmeta.

„Prodavnica će se ponašati kao dostupna platforma aplikacije gde svi mogu sa lakoćom dizajnirati, razvijati i upload-ovati sopstvene pakete, koji svi drugi korisnici Shift patika mogu dalje preuzimati na svoje telefone“, prema sajtu Shift patika.

Virtuelna prodavnica patika bi čak nudila različita podešavanja sinhronizacija kako bi korisnici mogli da usklađuju stilove za noćno trčanje i vožnju bicikla, ili da izgledaju sjajno za tren oka.

Na žalost, sve ovo je samo konceptualno u ovom trenutku, ali Creative Technology je inspirisan nosivom tehnologijom koja trenutno postoji, kao što je Cutecircuit-ova odeća sa elektronskim osvetljenjem i termohromskim tkaninama koje menjaju boju u zavisnosti od hemijskih reakcija – pa uprkos tome što zvuče prilično uzvišeno i dalekosežno, Shift patike su definitivno mogućnost. Držite ukrštene prste i možda ih vidimo na Payless-u kroz nekoliko godina.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.