Samsungove tanke, savitljive baterije su baš ono što je pametnom nakitu i odeći potrebno

Home
  • 29. новембра 2015.
  • 18
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Samsungove tanke, savitljive baterije su baš ono što je pametnom nakitu i odeći potrebno

Samsungovi novi prototipovi baterija, Band i Stripe, pokazuju kako tehnološki giganti rade na nosivoj tehnologiji budućnosti izvan pametnih satova.

Tehnologija baterija je demonstrirana na InterBattery-u 2015 u Seulu, Južna Korea, i u izdanju za štampu, Samsung navodi: „Baterije su otelovljenje doba nosivih baterija koje su primenjive na bilo koju oblinu ljudskog tela.“

Iako Samsung nije potvrdio da ćemo u skorije vreme videti neku od ovih tehnologija u njihovim produktima, Band je najbliži termin inovacija. Dizajniran je da se prikači na pametni ručni sat i uveća bateriju uređaja za 50%. Band takođe izdržava više od 50.000 savijanja tokom svog veka trajanja.

Uzbudljiviji za svetove pametnig nakita i pametne odeće je Stripe. To je 0,3 mm tanka savitljiva baterija koja može da se koristi za ogrlice, trake za kosu i „dodatke majicama“, šta god oni bili.

Samsung kaže da je Stripe fleksibilan kao vlaknošto ga čini dobrim kandidatom za napajanje pametne sportske odeće, kao i to da ima veću energetsku gustinu nego druga baterijska tehnologija. Nema detalja o tome koliko dugo će Stripe moći da napaja pametni odevni predmet, doduše.

Tehnologija baterije poput Samsungove znači manje glomazan nakit i manje oslanjanje na hardver za pametnu odeću. Ali mnogi izazovi ostaju – istraživači u Kanadi i Kini kreirali su baterije koje se mogu utkati u tkanine i prati u mašini za pranje veša, na primer. Ipak, biće da će Samsung najverovatnije primeniti ove baterije u postojeće uređaje brže od ostalih.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.