SAMSUNG RADI NA 11K EKRANU ZA BUDUĆE TELEFONE – DA, DOBRO STE PROČITALI

Home
  • 10. јула 2015.
  • 14
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

SAMSUNG RADI NA 11K EKRANU ZA BUDUĆE TELEFONE - DA, DOBRO STE PROČITALI

Ukoliko ste mislili da su 2K telefonski ekrani bili preterivanje, onda ćete biti pozitivno zgranuti ovim: Samsung radi na 11K ekranu sa 2.250 ppi (piksela po inču) i rezoluciji od 11.264 x 6.336 piksela. Ekran će meriti 5.75 inča i mogao bi umilostiviti buduće pametne telefone.

Prema navodima na koreanskom novinskom sajtu ET News, Samsung se udružio sa vladom Južne Koreje kako bi započeo rad na ekranima sa super visokom rezolucijom i biće investirano 26,5 miliona dolara u projekat tokom narednih 5 godina. navodno, nekih 13 kompanija rade na prjektu od 1.juna.

A čini se da Samsung stvarno napreduje na razvoju 11K ekrana. Komapnija i njeni partneri mogli bi čak i prikazati prototip 11K ekrana na Pyeochang Zimskoj olimpijadi 2018. godine.

Trenutno, postoji velika debata o tome da li ljudsko oko uopšte može registrovaati razliku između HD 720p i Full HD 1080p rezolucija, a kamoli razliku između ekrana sa Quad HD rezolucijom i onih Full HD. Ekrani sa višom rezolucijom takođe su poznati po tome da brže troše bateriju, što je kompromis koji mnoge mušterije ne žele da prave.

Uprkos svemu ovome, Samsung ostaje pri tome da će njegov 11K ekran biti vredan vremena i novca u koji je uložen. Kompanija kaže da će mogće isprobati 3D efekat na ekranu, što donosi novo pitanje – 3D ekrani su poznati po tome da  povređuju oči korisnika i čine bolesnim neke ljude. Doduše, Samsung će možda pronaći još neki način da izbegne poteškoće koje su opsedale 3D ekrane u prošlosti. Ovo su početni dani prokejta, a tehnologija baterija i ekrana će mnogo napredovati pre nego što dođe 2018.godina.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.