SAMSUNG NAJAVLJUJE NOVE EKSTERNE DISKOVE OD 4TB, SVAKI TEŽI MANJE OD POLA KG

Home
  • 18. јуна 2015.
  • 7
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

SAMSUNG NAJAVLJUJE NOVE EKSTERNE DISKOVE OD 4TB, SVAKI TEŽI MANJE OD POLA KG

P3-Dyn-1000-CroppedSamsung je 17.juna najavio da je razvio najtanji i najlakši eksterni hard disk ok 4TB, M3 Portable i P3 Portable. Komapnija navodi da su oni prvi ostvarili rešenje singl diska od 4TB sa USB-om koji dolazi u kutiji dugoj 2.5 inča. Evaki teži približno 225.5g, što ih čini idealnim rešenjem za prenos skladištenih podataka, prema rečima MaximumPC-a.

M3 Portable i P3 Portable imaju slične specifikacije hardvera, uprkos razlika u njihovom izgledu. M3 Portable ima USB 3.0 brzinu transfera do 4.8 Gb/s dok P3 Portable ima USB 3.0 brzinu transfera od 5.0 GB/s. Oba su takođe sposobna da koriste USB 2.0 ili starije, ali biće vam potreban USB 3.0 ulaz da biste iskoristili sve prednosti velikih brzina transfera.

Hard diskovi imaju sposobnosti u opsegu od 500GB do 4TB. M3 Portable ima kockastu kutiju sa izgraviranim dizajnom, dok P3 Portable ima glatku kutiju. Takođe se čini da je nešto tanja nego kutija M3 Portable-a. Nijedan model ne zahteva eksterno napajanje da bi radio.

„Ranije dostižan samo u desktop ili kabastom unutrašnjem multidisk dizajnu, sada možemo da dostignemo kapacitet od 4TB u kompaktnom disku zahvaljujući najnovijoj Samsungovoj HDD tehnologiji“, rekao je Dave Klenske, direktor menadžemnta proizvodne linije u Samsung HDD. „Idući ka singl disk rešenju, možemo napajati disk preko USB konekcije dok ga pakujemo u kutiju koja je samo 1/10 inča deblja od našeg diska od 2TB.“

Do sada, Samsung nije objavio zvanične cene proizvoda. Ipak, kažu da će biti dostupno korisnicima do kraja juna. Newegg prodaje izdanja od 2TB P3 Portable hard diskova za 90$, što bi moglo da nagovesti cenu za predstojeće modele.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.