Samsung je podesio dizajn Galaxy Note 5 modela kako bi rešio problem sa S Penom

Home
  • 19. јануара 2016.
  • 18
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Samsung je podesio dizajn Galaxy Note 5 modela kako bi rešio problem sa S Penom

Ubrzo nakon što je Galaxy Note 5 izdat, vlasnici su primetili manu u dizajnu, kada su naišli na neke ozbiljne probleme nakon uvlačenja S Pena unazad u slot na telefonu. Pokvario je nekoliko karakteristika i primorao Samsung da napravi izmene u instrukcijama, kao i eventualno u dizajnu.

Samsung menja dizajn

Samsung nije prepoznao samo probleme sa S Penom kod Note 5 modela, već je i uradio nešto povodom toga. Anonimni izvor poslao je Phandroidu seriju slika koje prikazuju redizajniran S Pen detekcioni sistem unutar uređaja, koji se neće pokvariti ukoliko S Pen bude postavljen u pogrešnom smeru.

Naknadno, Samsung je potvrdio da je napravio izmene na mehanizmu Note 5 S Pena koji „izbegavaju problem izazvan ubacivanjem S Pena nepravilno“, u e-mailu koji je upućen Verge-u.

Dok problem zvuči kao stvar prošlosti, ovo ne znači da bi trebalo da gurate S Pen unutar Note 5 bez ikakve brige. I dalje postoji pravi smer u kojem ga treba postaviti, a Samsung poručuje korisnicima da bi trebalo da prate uputstva za pravilnu upotrebu. Ipak, sada bar, ukoliko dođe do nezgode, neće izazvati isti problem kao pre.

Pokvarene karakteristike

Originalno, problem je otkriven kada je XDA član Redcyberhawk slučajno uneo svoj S Pen u pogrešnom smeru. S Pen se zaglavio, ali je bio u mogućnosti da ga ukloni pomoću malo sile. Ipak, opcija za detekciju se pokvarila, a telefon nije mogao da odredi kada je S Pen unet ili ne. Kao tako, S Pen meni aktivnosti koji je izlazio, nije se više pojavljivao. Note 5 takođe je omanuo da aktivira najnoviju opciju „action memo“ kada uklonite olovku sa ugašenim ekranom. Zanimljivo, opcija izbacivanja i dalje radi.

Prethodni Galaxy Note modeli nisu imali ovaj problem, jer S Pen nije moguće uneti u pogrešnom smeru.

Malo je verovatno da bi to iko učionio namerno, ali svi mi bivamo zauzeti i ne obraćamo uvek pažnju. Takođe, ne zaboravimo da deca lako mogu napraviti ovu grešku. Galaxy Note 5 uputstvo upozorava: „Unesite svoj S Pen sa vrhom ka unutra. Postavljanje S Pena u pogrešnom smeru može izazvati zaglavljivanje istog i može oštetiti olovku vašeg telefona.“

To više nije slučaj, ali je i dalje dobar savet kako biste održavali svoj Note 5 u redu.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.