Samsung vođen Apple-ovim potezom, ažurira svoj android pretraživač AD Blocking-om

Home
  • 4. фебруара 2016.
  • 13
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Samsung vođen Apple-ovim potezom, ažurira svoj android pretraživač AD Blocking-om

Ljubomorni na iPhone korisnike koji ne moraju da gledaju u reklame dok surfuju Web-om? Ne morate više da im zavidite, jer je Samsung ažurirao svoju Android pretraživač aplikaciju – koja ima primamljivo ime „Internet“ – što mu omogućava i blokiranje reklama, takođe.

Nova opcija ne blokira reklame, ipak. Korisnici će morati da instaliraju ad blocker aplikaciju sa Google Play-a. Adblock Fast i Crystal su prve dve kompatibilne aplikacije. AdBlock Fast je već dostupan na iOS i desktop verzijama za Chome i Operu. Ima više od 200.000 korisnika i dostupna je za instalaciju. Crystal je takođe dostupan za iOS.

Čini se da je Adblock Fast primoran da nagazi kočnice. Rocketship, kompanija koja stoji iza aplikacije koja je sarađivala sa Samsungom, potvrdila je da je Google uklonio svoju aplikaciju sa Play Store-a.

Sajt Adblock Fast-a nikada nije ažuriran vešću: „Saznajte kada se Adblock Fast vraća na Google Play!“

Ad_blocking_in_Android_faster_loading_web_pagesJedan od najvećih razloga za korišćenje ad-blocking softvera je brzina. Na primer, koristeći Adblock Afst aplikaciju zajedno sa Samsung internet aplikacijom, skraćujete vreme na Androidu za oko 51%. Druga velika prednost je ta da se konzumira manje podataka, što produžava kapacitete podataka.

na žalost, ad blocking podrška je kompatibilna jedino sa Android Marshmallow-om, što znači da samo nekolicina Samsung korisnika može isti da uživa. Samsung doista planira da ga doda na Lollipop uređaje u predstojećim mesecima, doduše.

Nejasno je koliko je ad blocking popularan među korisnicima. Ad blocking aplikacije su visoko rangirane kada je Apple prvi put najavio tu funkciju na iOS-u, ali njihovo rangiranje je od tada opalo.

Važno je istaći da je ad blocking dostupan samo sa Samsung Internet aplikacijom, ali ne i sa Google-ovim Chrome pretraživačem, koji takođe dolazi već instaliran na Samsung telefonima. Chrome pretraživač ne podržava ad blocking, i verovatno će tako ostati neko vreme. Prihodi od reklama igraju bitnu ulogu u Google-ovoj profitabilnosti, ali ne i za Samsung i Apple.

Android korisnici koji nemaju Samsung uređaj uskoro će imati mogućnost da koriste Brave pretraživač, koji je kreiran od strane Brendana Ajča, bivšeg Mozilla CEO-a. To je pretraživač sa ugrađenim ad blocking mogućnostima, ali će podržavati izdavače. plikacija je sada na beta testiranju i za Android i za iOS.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.