Google i Johnson&Johnson rade na robotima za operaciju

Home
  • 14. децембра 2015.
  • 13
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Google i Johnson&Johnson rade na robotima za operaciju

Google nastavlja da se iznova rađa. Nakon što se internet gigant rebrendirao kao Alphabet ranije ove godine, usledile su razne promene – prošle nedelje, Google Life Sciences je preimenovan u Verily, a sada, još jedna nova kompanija se pojavljuje iz ove grane. Nazvan Verb Surgical, ovaj najnoviji izdanak bi mogao biti jedan od Google-ovih najimpresivnihij do sada. njegov cilj je da stvori bolje robotske operacione asistente, i zahvaljujući Google-ovom partnerstvu sa Johnson&Johnson-om, Verb Surgical tim se nada da će podići Google expertizu na viši nivo u učenju mašina i naprednom obrađivanju slika i Johnson&Johnson-ovom ogromnom znanju medicinskih saveta.

Dok Verb ostaje majka na detaljnim planovima i progresu, znamo da je krajnji cilj postavljanje orobta u operacionu salu, gde će biti u mogućnosti da bolje asistiraju doktorima tokom različitih procedura. Verb Surgical – „prvi put da smo lansirali novu kompaniju sa partnerom“, kaže Verily CEO Andrew Conrad. „Očekujemo da blisko sarađujemo sa farmaceutskim, biotehnološkim, diagnostičkim i kompanijama koje se bave medicinskim uređajima, grupama za javno zastupanje pacijenata, kao i akademskim istraživačima na različite načine mnogo vremena koje je pred nama.“

Iako su roboti već u upotrebi na određenim operacijama (sa kompleksnim imenima poput Robotski-asistent uz pomoć laparoskopske radikalne prostatektomije), oni svakako nisu najsvakidašniji alati u doktorskom radu. Danas, roboti su najčešće u upotrebi za pridržavanje instrumenata u jednom mestu tokom dugih vremenskih perioda, ili za izvođenje veoma malih pokreta u delikatnim okruženjima. Ali Verb se nada da će otići mnogo dalje.

„Verujemo da Verb Sugrical ima potencijal da promeni budućnost operacija, ne samo robotičke“, kaže Gary Pruden, Predsednik za javnost, Johnson&Johnson Medical Devices odeljenja u saopštenju za javnost. „Tim je već napravio značajan progres na polju robotičke platforme, koja se razvija za primenu u mnoštvu hiruških specijalnosti“.

Sa alatom od Ethicon-a, nova kompanija se nada revolucionizaciji medicinskog polja još jednom, čak iako moramo sačekati da vidimo šta tek ima u ponudi, sa igračima poput ovog u igri, mora biti dobro.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.