Internet Reklamiranje Danas

Home
  • 7. марта 2016.
  • 28
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Internet Reklamiranje Danas

Oglašavanje na internetu kroz vreme ako se uzme relativno zaniemarljiv period od recimo 4-5 godina unazad i danas nije identično. Kako je konkurencija na internetu iz dana i dan sve veća a i kako se svest i navike korisnika intrneta menjaju i napreduju tako reklamianje na webu postaje sve teže, a u budućnosti se predviđa rast takvog trenda.

Produktivnost tradicionalnih intrenet reklama koju smo navikli da vidimo u header, footer, sidebar sekcijama u vidu slikovnih i tekstualnih banera sve više opada, jer korisnici sa jedne strane sve više pimenjuju Ad Blocker-e a sa druge strane njihivu pažnju sve manje privlače pomenuti tipovi reklama, samim tim opada i efikasnot ovakvog reklamiranja.

Šta nas onda čeka u novoj eri internet reklamiranja i prodaje? Kako studije i itraživanja kažu danas a sve više u budućnosti reklame će biti sastavni deo sadržaja sajta. U inbound marketingu koji je aktuelni marketinški trend, reklama mora pratiti priču o kojoj govri sadržaj na kom se reklamiramo, odnosno u totalnom skladu sa sadržajem sajta, što znači da link, video ili kratak pasus teksta koji govori o vašoj fimri, usluzi, proizvodu treba da sastavni deo neke priče, bloga, sadržaja na socijalnoj mreži.

.

Kad je reklamiranje u okviru inbound marketinga u pitanju najlakše ga je objasniti jednom rečenicom – „Prava priča na pravom mestu na pravi način“

.

Pravo mesto je ono mest čija je tematika, logika odnsono sadržaj što bliži vašem sadržaju, a sa druge strane što bolji rank to bolje po vas.

Pravi način predstavlja da sadržaj te priče bude optimizovan prirodan i koristan, što informativniji i edukativniji sadržaj to je veća pažnja posetioca. A prava priča da vaš sajt, firma proizvod, usluga ili nešto peto imaju što bolje rezultate od takve reklame.

Posvetili smo poseban članak Inbound Marketingu kako bi vam bilo jasnije šta zapravo predstavlja, saznaćete korak po korak kako od stranca preko posetioca do realizovanog kupca u sitemu Inbound Marketinga

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.