PROJEKAT BERNARDA ARNOA: REVOLUCIJA KUĆNOG AUDIO SISTEMA

Home
  • 25. јуна 2015.
  • 6
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

PROJEKAT BERNARDA ARNOA: REVOLUCIJA KUĆNOG AUDIO SISTEMA

Phantom je jedinstveni bežičan zvučnik i zvučni sistem koji postaje novi must-have za domove tehnološke i modne elite. Sistem je kreirao francuski pokretač Devialet. Preduzeće je podržano tajkunom luksuznim dobrima Bernardom Arnoom i malom grupom investitora čiji je cilj promena načina na koji korisnici doživljavaju zvuka. Kada nam je Devialentov tim rekao da je Phantom-ov zvuk bukvalno doveo gdina Arnoa do suza kada ga je prvi put čuo, morali smo da ga čujemo i sami.

0618_FL-phantom-wireless-speaker_1956x1100-1940x1091

Slušanje je bilo istinsko auditivno i kinetičko iskustvo. Dok se baza zvučnika ne pomera, bočne ploče intenzivno vibriraju. Bili smo u mogućnosti da pažljivo dodirujemo pokrete zvučnika, i osećaj je bio kao da smo dodirivali živi instrument. Što se tiče kvaliteta zvuka, nema distorzije, zasićenja i zvuka u pozadini, svaki instrument može se čuti jasno i precizno.

Zvučnici Phantoma su veličine lubenice, a opet emituju zvuk jednak nivou zvučnika od 10-20 stopa visine. Poizvod je rezultat rada 44 inžinjera i 88 patenata. Razvoj je obavljen u Francuskoj, gde je svaka jedinica proizvedena. Zvučni sistem je baziran sa ADH Intelligence, prvom analognoj i digitalnoj hibridnoj tehnologiji i kreirao ga je inženjer Pierre-Emmanuel Calmel.

Phanotm je 100% bežičan proizvod i možete slučati muziku sa vašeg smart telefona, tableta ili računara koristeći bežični internet. Može biti korišćen samostalno, ili povezan sa više platformi kako bi se kreirao višeprostorni sistem za kuću.

Silver-Phantom-1940x964

Phantom dolazi u jenoj veličini, ali u 2 verzije: 750 Watt, po ceni od 1.900$ i srebrnoj 3000 Watt, po ceni od 2.390$. Devialet radi na razvoju različitih boja, kao što je Kanye West zahtevao crnu verziju.

Phantomi su lansirani u vodećim Devialet vodećim i Collete prodavnicama u Parizu i u Harrodsu u Londonu prošlog decembra. Brzo su se rasprodali i naredna dva meseca je usledio zaostatak. U prodavnici Colette sistem je bio toliko tražen, da su svoj čitav zvučni sistem zamenili sa Phantomima.

NEW-XRAY-1460x1940

Devialet je takođe u pregovorima sa luksuznim auto brendom da ugrade Phanotme u svoja vozila. Ali Romain Salzman, direktor prokjekta Phantom, kaže da licenciranje tehnologije nije poenta. „Mi se ne reklamiramo. To je toliko drugačiji proizvod, da ne bi trebao biti reklamiran na isti način kao drugi zvučnici“, rekao je Salzman.

Tony Fadell koji je radio na iPod-u sa Steve Jobs-om nazvao je Phantom revolucijom. François-Henri Pinault ima instalitane Pahntome kroz celu kuću, a Karl Lagerfeld je upravo potražio 20 jedinica. Sa fanovima poput ovih, samo je pitanje vremena pre nego što Arnault revolucionizuje kućni audio sistem.

Phantom je dostupan danas po prvi put u SAD preko njihovog sajta. Devialet će otvoriti vodeću prodavnicu na nepoznatoj Soho lokaciji kasnije ovog leta.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.