PRETVORITE BILO KOJU HRANU U PERLE POPUT KAVIJARA SA SFERIFIKATOROM

Home
  • 30. јула 2015.
  • 15
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

PRETVORITE BILO KOJU HRANU U PERLE POPUT KAVIJARA SA SFERIFIKATOROM

imperial-spherificator-4-970x647-cimperial-spherificator-2-2-970x647-cimperial-spherificator-3-2-970x647-c

imperial-spherificator-5-970x647-cimperial-spherificator-8-970x647-c

Imperial Spherificator zvuči kao nešto što biste sreli na  Spaceball One, ali to zapravo dolazi u vaše obližnje kuhinje, zahvaljujući Kickstarteru. On zapravo pretvara gotovo bilo šta u kavijareskne sfere za dovođenje vaših najrazrađenijih istraživanja u gastronomske kreacije.

Komapnija je izdanak Montreala, Kadana, kompanija Imperial Caviar & Seafood, koja pravi zamenu za kavijar. Specificator koristi tehniku krairanja veštačkog kavijara kako bi pretvorila pire od voća i povrća, soseve i začine u perle punjene tečnošću.

Spherificator uglavnom zahteva upotrebu pipete ili šrica kako bi napravio perle od tečne hrane i natrijum alignata, koji je razdeljen u miksu vode i kalcijum hlorida, izazivajući hemijsku reakciju koja kapsulira tečnost u membranu. Spherificator zauzima mesto šprica ili pipete, ispaljujući tečnu mešavinu u rastvoru. Rezultat su „mehurići“, koji pucajupod pritiskom.

Mali uređaj ima tri mlaznice koje možete otkačiti za različite veličine perli, a možete menjati i brzinu pravljenja perli, u zavisnosti od toga koliko je gusta vaša mešavina. Sa svojim kapacitetom od gotovo 200g, možete dobiti između 200 i 250 sfera sa svakom upotrebom. Neki od recepata koje korisnici preporučuju predlažu upotrebu crvenog luka i crvenog vinskog sirćeta osmišljenog za ostrigne, prilog perli mente za cheesecake, i perle suspendovane u šampanjcu za vašu sledeću zdravicu.

Proizvod se čini veoma konkretno ciljanim, ali Naor Cohen, koji je osmislio uređaj, zamišlja da je kroišćen i u komercijalnim i domaćim kuhinjama. On misli da je dovoljno jednostavan za upotrebu kuvara amatera kako bi doterali svako jelo.

Kreatori Spherificatora pokušavaju da prikupe oko 61.000$ putem Kickstarter kampanje; trenutno su na pola puta. Sa donacijom od 96$ možete dobiti jedan, koji bi trebao biti dostavljen u novembru.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.