Svaki HDMI TV postaje računar uz Intel Eksterni Računarski Stick

Home
  • 9. јануара 2015.
  • 371
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Svaki HDMI TV postaje računar uz Intel Eksterni Računarski Stick

Uskoro će te moći TV da pretrvorite u računar

intel eksterni HDMI racunar

Do sada smo uz eksterne HDMI dodatke kao što su Fire TV Stick, Chromecast, Roku Streaming Stick naš tv mogli da pretvorimo u mali multimedijalni centar koji nam je omogućacao da uživamo u servisima: Netflix, Amazon Instant, YouTube, Hulu Plus, HBO Go, Showtime Anytime, Vudu, Flixster Crackle, PBS, PBS Kids, Disney Channels, Time Warner, Cable TV, SlingPlayer, Starz Play, Watch ESPN, MLB.TV, NFL Now, NBA Game Time, Pandora, Spotify, Rdio, Rhapsody, Vevo, TuneIn, iHeartRadio, Amazon Music, Google Music, Google Play Movies and TV, Plex.

Više brza i laka muogucnost korišcenja raznih pomenutih multimedijalnih servisa nije dovoljna, pa Intel za mart ove godine najavljuje eksterni uredjaj u kome će u suštini biti spakovan protabl računar i to u dve verzije jedna na windows 8.1 Platformi i jedna na Linux platformi

Intel Compute Stick Windows Verzija

Kako se ocekuje Windows veziju malenog cetvoroinčnog uredja uredjaja pokretaće Intel Atom Quad-Core procesor, 2gb ram memorije i 32GB interne memorije na uredjaju koja će biti obogaćena mogucnošcu da se poveca uz micro sd karticu. Kad su u pitanju mrežne preformanse uredjaja tu je Bluetooth 4.0, Wireless 802.11b/g/ na sebi će imati standardni USB ulaz. Na njemu će moći da se pokreću sve aktuelne Windows 8.1 aplikacije a cena mu je skormnih 168 dolara.

Linux Verzija Sticka

Za one sa više avanturističkog duha i željom da uštede tu je Linux verzja ovog uredjaja koja će za razliku od windows 8.1 verzije imati 8gb kapaciteta i 1gb ram memorije a pokretace je Ubuntu Linux distribucija

I za kraj ako smo se pitali kako će izgledadi druga i treća genracija IT proizvoda verujem da će nam evolucija ovog malenog računara koji ekrane sa HDMI ulazima pretvara u pravu Intel mašinu bar donekle pokazati šta nas još iščekuje u budućnosti. Jedno je sigurno smart TV uredjaji će izgubiti mnogo pojavom ovog mališe.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.