Povećanje Posećenosti Sajta – Privlačenje Poseta

Home
  • 28. марта 2016.
  • 22
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Povećanje Posećenosti Sajta - Privlačenje Poseta

Povećanje posećenosti sajta je prvi korak kad je uspeh vašeg poslovanje na web tržištu tema. Ako se setimo moćne Inbound Marketing Strategije upravo prva etapa ovog marketing modela je privlačenje kvalitetne (ciljane – publike koja traži ono što nudite) posećenosti.

Posao nephodan za povećanje posećenosti sajta je obiman ali ako se u startu stvari postave na pravom mestu rezultati mogu biti relativno brzo vidljivi. Pitanja kako i odakle povećati posećenost sajta su rešenje našeg problema povaćanja posećenosti.

SEO optimizacija lider povaćanja posećenosti sajta

Seo optimizacija je na vrhu top liste alata kad govorimo o povećanju poseta na sajtu, jer kao što verovatno znate najobimnija posecećenost sajtu u proseku dolazi sa pretraživača. Postoji poseban deo bloga koji smo posvetili SEO optimizaciji tako da tamo možete saznati veliki broj stvari o kvalitetnoj seo praksi.

Posećenost sajta ima svoju monetu zovu je sadržaj

Sadržaj je sredstvo koje će obezbediti kvalitet i kvantitet ako je velika posecenost sajta nešto što želite. Informativan, edukativan na prvom mestu kvalitetan i atraktivan sadržaj u što različitijoj formi: tekst, video (tutorijali) zapisi, infografici, pdf fajlovi, prezentacion sladjovi, galerije sve su ovo sadržaji koji mogu da odišu kvalitetom i pomognu vam u povećanju posećenosti sajta

Bitna napomena da sadržaj koji koristite za deljenje i promociju na različitim resursima takođe mora biti visokog kvaliteta i atrativnog karaktera a optimizacija tog sadržaja je takođe bitna stavka ukliko želite dobre vrednosti u povećanju posećenosti sajta

Pravilnom struktuiranju i optimizaciji sadržaja posvetili smo poseban članak na našem blogu koji govori baš na tu temu Seo Optimizacija Sadržaja i Ključnih Reči

Socijalne mreže drugi resurs po količini saobraćaja posle pretraživača

Neosporna popularnost FaceBook-a, twitter-a, linkedin-a, instagrama ili pinteresta kao i mnogih drugih socijalnih mreža kako u svetu tako i na domaćem webu kotira ove web platforme na drugu poziciju kad je su u pitanju resursi za povećanje posećenosti sajta.

Social media marketing je globalni termin u svetu kad je povećanje posećeosti sajta sa ovakvih resursa u pitaju a rezultati koje možete ostvariti od ovakvog vida promocije su iznvaredni. Postoje principi koje bi ste morali ispoštovati kako bi posete sa socijalnih mreža dale željene rezultate odnosno bile u skladu sa Inbound Marketing strategijom. Privlačenje klijenata sa socijalnih mreža je priča koja se može izdvojiti za sebe zbog pravila i metoda koje bi trebalo koristiti za kvalitetnu i uspešnu promociju a koji se razlikuju u zavisnoti od socijalne mreže na koju se reklamirate (Face, Instagram, Twitter, LinkedIn .. ), iz ovog razloga ovoj temi posvetitćemo poseban članak na našem blogu u skorije vreme

Blogovi kao resurs povećanje posećenosti sajtu

Blogovi su mesta koja privlače veliki broj ljudi istih interesovanja, pored toga posetioci na njima obično dođu sa željom da saznaju nešto novo ili vide stavari iz neko drugog ugla, informišu se i polemišu o nekoj temi. Najčešće budu odani pratioci sadržaja ukoliko blog procene kvalitetnim izvorom informacija. Kao takvi blogovi su super mesta za promociju i povećanje posećenosti, jer daju ciljanu posetu što kroz inbound marketing strategiju lakše ide u konverziju poseta u konkate. Danas postoje blogovi sa velikim auditorijumom koji nude mogućnost reklamiranja u okviru njihovog sadržaja, odnosno pisanja sponzorisanih postova, ili delom fokusiranih linkova iz tematski bliskog sadržaja.

Poreknite svoj blog, to je idelan način da privučete posećenost. Na kvalitetan i informativan način uz dobro optimizovan sadržaj možete upoznati ljude sa tematikom vezanom za vaše usluge i proizvode. Objasniti im kako da dodju do posebnih povoljnosti ili popusta, informišite ih o kvalitetu i načinu izrade vaših prozvoda ili načinu pružanja usluga. Ima toliko stvari koje možete ljudima ispričati u vezi onoga čime se bavite samo budite kreativni.

Promocija Putem RSS Feed-a

Ukoliko koristite neku cms platformu potput wordpressa koja podržava rss (Really Simple Syndication) možete iskoristi tu mogućost za povćanje posećenosti na vašem sajtu.

Čemu služi RSS? Rss je mogućnost da korisnici prate nove sadržaje sa web lokacija bez potrebe da obilaze pomenute lokacije i proveravaju šta je novo objavljeno na njima. Potrebno je da instaliraju RSS čitač na svoj računar ili da nađu neki online servis koju pruža ovu mogućnost, i da pribeleže rss kanal koji žele da prate u svom čitaču.

Omogućite svojim korisnicima da prate vaše novoobjavljene članke i sadržaje putem svog omiljenog online rss čitača (recimo Podnova Player button). Pored toga možete prijaviti svoje feed-ove za koje smatrate da imaju najkvalitetniji sadržaj u odgovarajuće feed direktorijume što može biti odličan bonus za SEO

Aktivnost na webu kao promocija

Kreativno učešće u diskusiji na forumima, blogovima i ostalim oblicima sajtova gde možete komunicirati sa ostalim korisnicima može biti jos jedan resurs za povećanje posećenosti, naglašavam da trebate biti prirodni kako se vaša namera nebi protumačila kao spam

Svaki izvor posećenosti sajta ima svoju dobru praksu koji bismo trebali da ispoštujemo

Svaki od pomenutih izvora promocije sajta zarad povećanja posećenosti može imati svoja pravila koje bi smo trebali ispoštovati i izgraditi sopstvenau strategiju skladno resursu koji smo izabrali. Potrebno je definisati opšti profil posetioca do kojih želimo da dopremo putem sadržaja a koji predstavljaju naše buduće klijente, definisati ciljeve koje možemo pratiti kroz više merljivih faktora i planirati sadržaj kako bi sa što manje ulaganja i za što kraće vreme ostvarili željene rezultate.

  • Kmentari
  • 2

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.