ŽELITE DA SKLADIŠTITE POLA TERABAJTA FOTOGRAFIJA NA JEDNU KARTICU? USKORO ĆETE MOĆI SA OVOM MICROSD KARTICOM

Home
  • 11. јуна 2015.
  • 5
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

ŽELITE DA SKLADIŠTITE POLA TERABAJTA FOTOGRAFIJA NA JEDNU KARTICU? USKORO ĆETE MOĆI SA OVOM MICROSD KARTICOM

microdiacomputex

Ne čini se da je bilo davno kada smo još uvek koristili hardove sa ukupnom memorijom od samo 1GB. Vremena su se promenila! Microdia dovodi MicroSD skladišteni kapacitet do apsolutnih ekstrema sa svojom novom Xtra Elite karticom koja ima zguranih 512GB u MicroSDCX karticu normalnih dimezija, kako otkrica CNet na štandu na Computex-u.

SanDisk je tek objavio 200GB microSD u martu, i taj kapacitet je bio i još uvek jeste impresivan. Ali čini se majušnim kada ga uporedite sa polaterabajtnomkarticom Microdia-e. SDXC bi mogao teoretski da dozvoli karticama da skladište do 2TB, ali ova 512GB kartica je najveća koju smo videli do sada. Naravno, SanDisk neće biti daleko u zaostatku, kako je kompanija prethodno objavila 512GB SD karticu u punoj veličini.

Tim u Microdia nije imao pravi radni uzorak na štandu, tako da ćemo privremeno morati da ih držimo za reč. Nećemo morati da čekamo dugo, doduše, jer je ciljana profesinalna fotografska kartica zakazana za puštanje u javnost u julu. Procenjena je početna cena od 1000$, a finalna cena može malo da varira, čineći je izuzetno skupom za prosečnog korisnika MicroSD kartice.

Xtra Elite koristi SD 4.0 što nudi brzinu transfera podataka i d 300MBps. SD 4.0 dodaje drugi red pinova ispod standradnih. Kako smo ranije pomenuli, ova kartica je očito ciljana za profesionalne fotografe koji mogu da svare veliki trošak u zamenu za to da ne moraju da menjaju kartice. Uzbudljivo je za svakoga, doduše, jer kao i svaka nova tahnologija, cena će se smanjivati, a ostatak nas će biti u mogućnosti da priušti sebi ogromne MicroSD kartice po razumnim cenama. Za sada, samo nemojte da izgubite ovu ludački skupu karticu!

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.