Pixelmator 2.2 je ovde sa podrškom za iPad Pro, Apple Pencil i 3D Touch

Home
  • 19. децембра 2015.
  • 15
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Pixelmator 2.2 je ovde sa podrškom za iPad Pro, Apple Pencil i 3D Touch

pixelmator 2.2

Dok ste mogli, do sada, da koristite Pixelmator za iPad na iPad Pro uređaju, on ipak nije bio konkretno optimizovan ni za Apple-ov novi tablet, kao ni za Apple Pencil. Sada jeste.

Pixelmator je danas izbacio verziju 2.2 svoje mobilne aplikacije, dodao opcije namenjene novim Apple uređajima, kao i nadograđenu iOS 9 kompatibilnost za iPhone.

Ova nova verzija je dizajnirana da radi sa Apple-ovim 12.9″ velikim iPad-om, koji vam pruža dovoljno prostora da crtate i slikate sa prirodnim pokretima ruku. Podrška Pencil uređaja uključuje odbijanje dodira celog dlana (full palm-rejection) sa četkicama optimizovanim za pritisak, nagib, kao i osetljivost na ubrzanje.

pixelmator 2.2

App karakteriše više od 50 osnovnih četkica dizajniranih za umetnike, uključujući i novu Pixel četkicu (Pixel brush), posebno opremljenu za intuitivnije slikanje i povećanu kontrolu nad izgledom svakog poteza. Pritisnite snažno za podebljane linije ili nežnije za finije poteze. Nagnite olovku (Pencil) za deblje i osenčene linije ili varirajte tempom poteza kako biste oslabili debljinu linije. Tehnologija niske latentnosti u hardveru znači da nema čekanja na pojavu vaših poteza dok crtate.

pixelmator-on-ipad-pro

Rad sa veoma velikom slikom nije problem. Aplikacija sada nudi 16K podršku za slike i do 100 Mpix. Prema rečima Marije Mikalauskiene iz Pixelmator tima, „Imali ste mogućnost da koristite Pixelmator na iPad Pro uređaju [ranije], ali smo skrojili više od 50 četkica za sve Pencil-ove opcije, a takođe smo i optimizovali i skrojili Pixelmator za 16K – uključujući i veličinu teksta, dimenzije platna, kao i mnogo, mnogo drugih podešavanja koja pogoduju velikom ekranu.“

        pixelmator 2.2pixelmator 2.2

Ažuriranje ne izostavlja iPhone, kako nove opcije za telefon proširuju podršku aplikacije za iOS 9. Pixelmator na iPhone 6s i 6sPlus modelima sada pružaju 3D Touch podršku u potpunosti.

U dodatku ponudi Quick Actions-a kada snažno pritisnete na Pixelmator ikonu sa početnog ekrana, kao i Peek i Pop sa slikama u galeriji aplikacije, nova verzija takođe olakšava 3D Touch-sensitive slikanje. Sada možete izmeniti izgled poteza varijacijama pritiska koji primenjujete prstom, bez promene podešavanja četkice.

Snažnim pritiskom na sliku u vašoj galeriji imate pregled, dupliranje, podelu, kopiranje u Fotografije, ili uklanjanje iste.

Dodatna poboljšanjauključuju unapređeno isecanje, čime je olakšano sečeno sečenje i ispravljanje slike. Nova opcija autoispravljanja omogućava vam da ispavite slike tapkanjem po ekranu, dok linije isecanja sada prianjaju uz objekte na slici. Konačno, možete povećati veličinu slova do 1000 pix.

Kao i sa mnogim ažiriranjima, postoje dodatna poboljšanja performansi kao i korekcije grešaka, te slobodno možete da se radujete tekstu sa senkom koja je sada ispravno eksportovana.

pixelmator-for-ios-adjust-colors-100632672-orig

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.