PIXELMATOR 1.1 AQUARELLE DONOSI SLIKANJE VODENIM BOJAMA NA iPAD APLIKACIJU

Home
  • 24. априла 2015.
  • 137
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

PIXELMATOR 1.1 AQUARELLE DONOSI SLIKANJE VODENIM BOJAMA NA iPAD APLIKACIJU

Tehnologija vodenih boja ima za cilj da inspiriše slikare kao i kreativne fotografe primenom i mešanjem boja sa vodenastim potezima


 

Pixelmator tim je upravo izdao Pixelmator 1.1, kodiranog naziva Aquarelle – veliki update za ovaj lak za upotrebu, brz i potpuno opremljen editor slika za iPad.

Pixelmator 1.1 prate karakteristike inovativne slikarske tehnologije vodenih boja, kolekcija akvarel četki dizajniranih za umetnike, nov Color Picker i duplo brža slikarskih performansi, kako tvrdi proizvođač.

Slide1

Dizajniran za iPad, slikarska tehnologija vodenih boja u Pixelmator 1.1 uključuje četke dizajnirane za umetnike koje mogu da primenjuju boje sa vodenastim potezima, poput primene boje na paper sa morkom četkom.

Kada se potezi četkom preklapaju, njihove boje se utapaju jedna sa drugom, kreirajući potpuno novu boju sa mekim gradijentom između njih.

Proizvođač je rekao da će korisnici moći da kreiraju divne, meke i žive akvarel slike ili jednostavno da koriste vodene boje kako bi dodali umetnički dodir fotografiji.

Color-Adjustments

Kako bi pojačali slikarsko iskustvo, Pixelmator 1.1 za iPad predstavlja novi Color Picker.

Sa kompletno redizajniranim korisničkim interface-om i prelepim Color Grid-om, proizvođač je rekao da koristnici mogu birati boje sa mnogo većom preciznošću i lakoćom.

Korinici takođe mogu brzo pristupiti skorije korišćenim bojama ili kreirati svoje sopstvene uzorke boja za kasniju upotrebu.

Color picker
Izgrađen OpenGL ES-om i uzimajući u potpunosti prednost A8X iPad procesora, nadograđeni Pixelmator Paint Engine je optimizovan još više

Slikanje u Pixelmator 1.1 za iPad sada je duplo brže, kako tvrdi proizvođač, sugerišući korisnicima da mogu da slikaju još finije u realnom vremenu.

color grid

Karakteristike Pixelmator 1.1 Aquarelle takođe uključuju mogućnosti ubacivanja fotografija kao novog sloja iz iCloud Drive-a, zaključavanja transparentnosti slike pomoću Lock Alpha i otvaranje RAW image previewa.

U dodatku tu je i osvežen Eyedropper alatka, live brush preview, i bolja podrška stylusu, uključujući podršku za Adonit styluse.

advanced editing
Ciljajući povećanu kompatibilnost sa Photoshopom, Pixelmator 1.1 može da otvori 16 bit, RGB, CMYK i Greyscale Photoshop slike, kao i Photoshop slike koje sadrže maske slojeva.

Verzija 1.1 takođe dolazi sa velikom generalnom stabilnošću i poboljšanjem performansi.

creative tools

„Bila je potrebna ekstremno bliska saradnja između akvarel umetnika i našeg inženjerskog tima kako bismo razvili jedisntvenu tehnologiju slikanja vodenim bojama koja kreiranje fascinantih, realističnih akvarel slika čini lakim“, rekao je Saulius Dailide, jedan od osnivača Pixelmator tima.

„Mi smatramo da će nova Pixelmator tehnologija vodenih boja inspirisati slikare kao i kreativne fotografe da pronađu nove načine izražavanja na njihovim iPad-ima.“

Pixelmator za iPad je dostupan u App Store za 9.99$.

Za postojeće korisnike Pixelmatora koji su kupili aplikaciju iz App Store, nova verzija je dostupna kao besplatan upgrade.

live brush preview

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.