Pametna odeca, pametna moda – wearable tech

Home
  • 1. марта 2014.
  • 309
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Pametna odeca, pametna moda - wearable tech

ogrlica projektor

Čini se nekako da je počelo sa Google Naočarima koje nam pružaju priliku pored toga što mogu biti modni detalj mogu da snime naše svakodnevne trenutke, na plaži na odmoru ili zimovanju. Medjutim danas pametna garderoba zauzima sve više maha i njena popularnost je sve veća, a najpoznatije IT firme se takmiče koja će osmisliti što veću funkcionalnost nekom što atraktivnijem delu garderobe. Recimo poslednje u nizu ostvarenja je Samsung pametni sat Gear Fit koji pored toga što estetski izgleda jako lepo (i ima ga u raznim bojama) ima i pregršt funkcija koje ce vam pomoći tokom džogranja ili dok ste u teretani na fitnes treningu, dok hodate i td. On vas na svom amoled ekranu obaveštava o trenutnom broju otkucaja srca po minuti, kao i ostalim informacijama o vašem zdravlju dok se bavite željenom aktivnosšću. Pored toga u stanju je da vam prosledi i informacije iz vašeg mobilnog telefona na koji se povezuje bežičnom konekcijom.

Pored ovog Samungovog primerka postoji sijaset sličnih multifunkcionalnih ‘tajmera’. Medjutim nisu samo naočare i satovi delovi odece koji u sebi nose čipove koji im daju magiju. Recimo postoji ogrlica koja može poslužiti kao projektor. Ili suknja koja u sebi sadrži led lampice pa tako možete menjati njen dizajn ili bukvalno imati animaciju na svojoj garderobi

Ovo što smo pomenuli je samo deo onoga što je ugledalo svetlost dana kada je u pitanju pametna odeća a šta će se još pojavljivati sa kakvom funkcionalnošću i koji bi to još delovi garderobe mogli biti ostaje samo na mašti i kreativnosti dizajnera i stručnosti It eksperata.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.