NOVI PANASONIC OLED 4K CZ950

Home
  • 3. септембра 2015.
  • 8
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

NOVI PANASONIC OLED 4K CZ950

LG nije više solo igrač u OLED TV igri. Tokom svoje pres konferencije na IFA 2015, Panasonica je najavio CZ950, zakrivljeni 4K UHD OLED TV izgrađen oko Studio Master Drive procesora kompanije. Panasonic kaže da je ovo koloristički najverniji TV koji je ikada napravljen, kao i to da je prvi koji postiže THX sertifikaciju. Novi ekran će, kako je rečeno, prispeti na police radnji u Evropi ovog oktobra.

Panasonic je oduvek bio na čelu vernosti boja – njegovi plazma televizori uporno su prisvajali potvrde za najbolji kvalitet u ovom smislu, dok su Panasonicovi najbolji LED/LCD televizori nastavlili tu tradiciju. Sada, Panasonic donosi svoju ekspertizu do najnovijeg OLED TV-a, CZ950, za koji kompanija tvrdi da će biti koloristički najprecizniji OLED TV na tržištu.

U dodatku, televizija je već zaslužila THX sertifikaciju, što znači da se drži striktnih standarda koje zahtevaju producenti filmova. TV je takođe u potpunosti HDR (high dynamic range) kompatibilan i pokriva preko 90% DCI kolornog prostora, približavajući iskustvo gledanja filmova kod kuće još više bioskopskom.

panasonic-tx-65cz950-oled-tv

Tehnologija iza Panasonicovog karakterističnog kvaliteta slike je njegov 4K Studio Master Drive procesor. Čipanalizira svaki aspekt oštrine, svetline i nivoa preciznosti boja, kadar po kadar, mnogo stotina puta. Čip je vać bio u solitnom obliku, ali za ovaj novi OLED TV, Panasonic je uključio Mike Sowa. profesionalnog holivudskog koloristu koji je radio na blockbuster filmovima poput Oblivion Insurgent preko 30 godina. Kao deo ove saradnje, Sowa je zajedno sa inžinjerima Panasonica rigorozno testirao  Panasonicove prototipske OLED televizore. Tokom procesa, Sowa je indentifikovao čak i najmanje devijacije iz njegovog idealnog standardna performansi, retestirao prerađene prototipove i ponovio proces dok Panasonic nije dobio ono što zove „najbolji ekran sa kojim je ikada radio“.

CZ950-ova izvanredna kolorna preciznost nije sve što čini ovaj TV toliko posebnim, doduše. Činjenica da LG – koji je bio jedini TV proizvođač koji nudi komercijalni OLED TV za 3 godine – više nije usamljen na tržištu, znači da će konkurencija izmeniti OLED pejzaš dramatično u predstojećim godinama. Konkurencija čini da cene padaju i da se širi broj dostupnih opcija modela, pa ovo može biti veliki korak prema istinski pristupačnom 4K UHD OLED televizorima.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.