Nokia C1 datum izlaska – dolazi sa Windows 10 Mobile-om

Home
  • 6. децембра 2015.
  • 17
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Nokia C1 datum izlaska - dolazi sa Windows 10 Mobile-om

Poznato je da Microsof ima svoj operativni sistem, Windows 10 Mobile, koji polako dolazi do Lumia uređaja, nakon što je predstavljen na Lumia 950 i 950 XL modelima. Ali ukoliko pamtite „Nokia X“ liniju smart telefona srednje klase, onda znate da mogu da rade na različitim platformama, Google Android OS-u. Čini se da Microsoft nije naučio iz svog promašaja i sada priprema novi Android smart telefon, koji će biti nazvan Nokia C1.

Očito, Nokia C1 će biti dostupan u dve varijante veličina, dok će jedan od modela raditi na Android 5.0 Lollipop-u, dok će drugi doći sa Windows 10 sistemom, ali će biti dostupan samo na određenim tržištima. Još uvek je rano da se znaju svi detalji o ovom telefonu, ali prema rečima Nokia PowerUser-a, smart telefon će imati 5″ ekran i 5.5″ ekran sa Full HD rezolucijom.

Na GSM Areni su postavljene neke procurele slike uređaja; i čini se da je njegova zadnja strana napravljena od plastike i da će biti dostupna u 4 boje (crna, bela, pink i svetlo narandžasta), ali samo ukoliko se Microsoft ne predomisli i izabere druge nijanse. Strane izgledaju prekrivene metalnim ramom, dok su uglovi zaobljeni. GSMArena tvrdi da će mala verzija sa 5″ ekranom podržati rezoluciju sa Full HD rezolucijom, ali ništa nije još uvek potvrđeno.

Takođe, manja verzija će skladištiti 32GB interne memorije, što će biti upareno sa 2GB RAM-a, dok će fablet podržavati 3GB RAM-a sa dvostrukom internom memorijom. Procesor će biti Intel, ali još uvek čekamo na potvrdu od Microsoft-a.

Prednja kamera će biti 5MP na obe varijante, ali će biti u kombinaciji sa 8MP (manja verzija) ili 13MP (fablet), dok će zadnja kamera biti smeštena u gornjem levom uglu. Opcije za povezivanje će uključivati Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth v4.0, A2DP i GPS, dok će uređaj uključivati microUSB v 2.0 port.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.