NEDELJNO PREMOTAVANJE: DISH I T-MOBILE KOKETIRAJU, WINDOWS 10 DOBIJA DATUM PUBLIKACIJE, I VIŠE OD TOGA

Home
  • 10. јуна 2015.
  • 8
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

NEDELJNO PREMOTAVANJE: DISH I T-MOBILE KOKETIRAJU, WINDOWS 10 DOBIJA DATUM PUBLIKACIJE, I VIŠE OD TOGA

U svetu tehnologije, mnogo toga se dešava na nedeljnom nivou. Previše toga, u stvari, za običe smrtnike sa pravim životima da bi pratili sve. Iz tog razloga smo mi prikupili brzu i prljavu listu top tech priča iz ove nedelje. Od datuma izbacivanja Windows 10, do detalja o GameFly-ovom novom streaming uređaju, i Cook-ovim opaskama na temu privatnosti na Apple kompetitorima, sve je tu.

Windows 10 će stići 29.jula kao besplatan upgrade

windows 10

29.jula, korisnici Windows-a moći će da preuzmu Windows 10 za PC i tablet uz prednost besplatnog upgrade-a, ili da kupe najnovije Windows 10 uređaje. Najnovija verzija uključuje niz brojnih značajnih opcija, kao što su: lični asistent Cortana, Microsoftov novi Edge browser, kao i integraciju sa Xbox-om. Microsoft će pokušati da izgladi tranziciju pralaska obaveštavajući postojeće korisnike Windowsa kada je update dostupan i zakazivanjem instalacije istog kada bude pogodan momenat za to.

Uzbuđeni da vidite iOS 9 i OS X 11? Ovde možete da pogledate kako da gledate Apple-ov WWDC 2015 livestream

apple

Ponovo je to doba godine! Apple-ov Worldwide Developer Conference (WWDC) počeće u drugoj nedelji juna. Apple je nedavno potvrdio da će uživo prenositi njegov WWDC događaj 8.juna, od 10h PST (1h EST). Sajt apple.com/live iznosi da će zvanični prenos biti ograničen na Mac, iPhone, Ipad i Apple TV uređaje. Apple TV korisnici mogu gledati događaj, ukoliko je njihov Apple TV softver update-ovan na verziju 6.2 ili noviju. Apple kaže da će živi prenos raditi na Safari-u, ali ukoliko vam je potreban Safari 6.0.5 ili kasnija verzija na OS X v10.8.5 ili kasnija. Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete događaju, možete gledati video zapis prenosa pomoćču WWDC aplikacije. Trenutno, aplikacija podržava jedino snimke iz prethodnih godina, ali to će se promeniti kada WWDC 2015 bude počeo.

Glasine o ekranima sa velikom rezolucijom za iPhone 6S dok se priča o iPhone 6C nastavlja

higher-res-screens-for-the-iphone-6s-rumored-while-talk-of-an-iphone-6c-continues-1080x720

Apple-ov iPhone 6 i 6 Plus objavljen je u Septembru, ali glasine o narednoj generaciji iPhone-a počinju da naviru. Priča se da će Apple ponuditi iPhone 2015 u dve različite veličine – jedan mali i drugi veći. Apple bi moguće nazvao nove telefone iPhone 6S i iPhone 6S Plus.

GameFly je lansirao servis za streaming video igara na Amazon Fire TV

gamefly-launches-video-game-streaming-service-on-amazon-fire-tv-2-1500x1000

GameFly, servis za iznajmljivanje koji vam šalje igrice putem mail-a, lansira servis za streaming video igara danas. GameFly takođe otkriva da su dobili servis za treaming Playcast, koji će napajati novi servis. GameFly-ov novi streaming servis omogućava korisnicima da iznajme svaku igricu za 7$ mesečno. Gamefly-ov servis uključuje šest paketa, svaki od njih sadrži sedam igara fokusiranih na različitu temu. Jedan paket nudi Lego igre dok drugi nudi avanturističke igre kao što su Darksiders II i Batman Arkham naslove. GameFly-ov streaming servis takođe nudi „gamer pack“ što podrazumeva 16 igara za 10$. U GameFly-u kažu da se nadaju da će izgraditi „prvu multi-platformu na svetu, kvalitetni konzolni streaming servis za igrice.“

Samsung Galaxy Note 4 je najpopularniji smartphone u Americi

samsung-galaxy-note-4-is-the-most-popular-smartphone-in-america-640x640

Prema American Customer Satisfaction Index-u, nezavisnoj nacionalnoj studiji, Samsungov Galaxy Note 4 je najpopularniji telefon ove godine, nadmašujući po rezultatima iPhone 6. Galaxy Note 4 ima najviši skor sa 86 od 100 poena, što znači da 86 od 100 vlasnika kaže da je zadovoljno svojim telefonom.

Tim Cook o privatnosti i enkripciji: Ne bismo im trebali predati Google

tim-cook-is-right-about-privacy-and-encryption-we-shouldnt-give-them-up-for-google-3-1174x782

U sredu, Apple CEO Tim Cook počastvovan je vođstvom kompanije tokom događaja EPIC-a (Electronic Privacy Information Center) u Vašingtonu, DC. Cook je govorio publici o privatnosti korisnika, uveravajući u sigurnost i štiteći njihovo pravo na enkripciju. Cook je imao nekoliko prilično oštrih komentara koji su bili upućeni kompanijama uključujući Google, Facebook i Yahoo. Cook je napravio opasku na Google-ov novi proizvod, Google Photos, koji nudi besplatno neograničeno skladištenje medija. Manifestacija EPIC je prvi put (Everyday People Initiating Change), neprofitna fokusirana na nastajanje privatnosti, nagradila poslovnog lidera.

Dish i T-Mobile se spajaju?

dish-and-t-mobile-to-merge-1500x1000

Prema rečima Wall Streat Journal-a, T-Mobile gleda da se spoji sa Dish Network. Obe kompanije su se složile da bi izvršni direktor Dish-a Charlie Ergen bio predsednik kompanije i izvršni direktor T-Mobile-a John Legre bi postao CEO kompanije, jedna osoba koja bi bila poznata sa situacijom rečenom novinama.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.