NASA DOVODI 4K SADRŽAJ NA YOUTUBE I TEASER OD 20 SEKUNDI

Home
  • 13. јуна 2015.
  • 9
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

NASA DOVODI 4K SADRŽAJ NA YOUTUBE I TEASER OD 20 SEKUNDI

Koji je bolji način da se pokaže snimci koji rade na rezoluciji od neverovatnih 3840×2160 pixela 4K rezolucije nego sa ogromnom prazninom svemira? To je očito bilo NASA-ino razmišljanje, kada su lansirali novu seriju 4K snimaka na kanalu ReelNASA sa videom od 20 sekundi koji možete da pogledate gore. Predstojeća serija klipova biće snimana finim 60 fps kvalitetom, takođe.

Ne samo da će vam biti potreba brza internet konekcija kako biste gledali 4K bez bufferovanja – trebaće vam i prilično moćan računar. NApor da se prikažu nekih 8 miliona pixela na ekranu 60 puta svakog sekunda može biti prilično naporno za CPU i RAM vaše mašine, pa se nemojte čuditi ukoliko budete videli nepravilnosti. 4K je trenutno namenjen računarima narednih generacija i kamera nego trenutno aktuelnim harverima.

„Pogled na život u svemiru dobija ogromnu podršku sa uvodom u 4K Ultra High Definition (UHD) videom, omogućavajući pogledbez presedana na to kako je živeti i raditi na brodu Međunarodne svemirske stanice“, piše NASA u video pohvali, koji takođe uklučuje i link za download.

„Ova bitna nova mogućnost omogućiće istraživačima da dostignu visoku rezoluciju, visok frame rate snimka kako bi obezbedili novi uvid u širok dijapazon eksperimenata koji se vrše svakoga dana. Takođe će darovati poglede koji oduzimaju dah na planetu Zemlju i aktivnosti svemirske stanice za uživanje onih koji još uvek sanjaju o putovanju u svemir.“

NASA obećava da će biti još sadržaja 4K u bliskoj budućnosti, ali YouTube je već otišao korak dalje – prvi 8K snimak je postavljen na portalu ranije ove nedelje od strane Neumann films. To vam daje kvalitet koji je duplo oštriji nego 4K, ali će vam trebati još mogćnija računarska konfiguracija kako biste bili u mogućnosti da odgledate snimak do kraja.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.