MONTAŽNE DE LUX KUĆE

Home
  • 2. августа 2015.
  • 15
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

MONTAŽNE DE LUX KUĆE

huf-haus-prefab-mansion-kitchen-970x647-chuf-haus-mansion-prefab-bathroom-970x647-chuf-haus-prefab-mansion-bar-970x647-chuf-hous-prefab-mansion-bedroom-970x647-c

Postojalo je vreme, tokom ranih do sredine 1900-ih, kada smo mogli da naručite kuću iz Sears kataloga. Delovi bi stigli železnicom, a vlasnici i stolari bi sve delove sastavili. Rang cene je bio od 500$ do nekoliko hilajda. Danas, montažna kuća bi mogla koštati desetine hiljada…ili mnogo, mnogo više.

Huf Haus je nemačka kompanija koja pravi montažne kuće od najelitnijih materijala usled kojih bi montažna zdanja mogla koštati milione. Konstrukcija je i dalje super brza, doduše. Kompanija je napravila čitavu kuću u Vejbridžu, Engleska, celokupno sa staklenom baštom, između 19. januara i 9. februara, prema rečima Architectural Digest España. Sa troškovima između 450$ i 600$ po kvadratnoj stopi, kuća od 5.000 kvadratnih stopa mogao bi koštati od 2.000.000$.

Izgradnjom svega u fabrici ispred vremena, kuće završavaju kao veoma ekološke, ali kompanija takođe teži da poveća ovaj inherentan kvalitet sa karakteristikama kao što su fotonaponski paneli na krovu, podzemni tank sa vodom, laminatne obloge od smreke od 4″ i trostruko glazirana prozorska stakla. Na osnovu broja delova kuće, postoje broji dizajni, ali Huf Haus kaže da su klijenti veoma uključeni u kreiranju svoje unikatne kuće i uzima se u obzir lokacija i klima. Iako se izgradi oko 200 kuća godišnje u Evropi, „nijedna Huf kuća nije ista“, prema rečima kompanije, jer komponente mogu biti aranžirane na gotovo bezbroj načina. Vaš podrum ne mora da ima spa, na primer.

Huf Haus je počeo sa radom u SAD 2009. godine i nalazi se u Ohaju. Montažne kuće još uvek nisu ogroman trend još uvek, ali to bi moglo da se promeni – posebno u klimatskim područjima gde se pristup izgradnje u fabrikama čini više privlačan od čekanja na proleće kako bi se počelo da izgradnjom. Možda montažna zdanja postanu novi McMansion. Na kraju će se svi malo razlikovati međusobno.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.