MITSUBISHI EMIRAI 3 XDAS – SPORTSKI AUTOMOBIL 22. VEKA

Home
  • 15. октобра 2015.
  • 10
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

MITSUBISHI EMIRAI 3 XDAS - SPORTSKI AUTOMOBIL 22. VEKA

Mitsubishi je objavio nekoliko slika koje su pregled novog koncepta automobila nazvanog Emirai 3 xDAS. Studija dizajna biće predstavljena javnosti kasnije tokom meseca na Tokyo Motor Show uz eX koncept.

Emirai 3 xDAS ima ekscentričan izgled, kao što njegovo naučno-fantastično ime sugeriše. Označen kao pratilac Emirai 2 xDAS modela koji je prikazan u japanskom glavnom gradu pre dve godine, zauzima formu visoko dinamičnog, spuštenog dvosednog kabrioleta koji je dizajniran oko vozača.

Upravljačka kabina može se pohvaliti visokonaprednim sistemom za info zabavu koji je sačinjen od nekoliko LCD ekrana smeštenih na komandnoj tabli i na centralnoj konzoli. Ekrani su osetljivi na dodir, ali takođe reaguju i na pokrete ruku, što je karateristika koja omogućava vozaču da drži pogled na put ispred. Gornji displej dodatno smanjuje odvraćanje pažnje.

mitsubishi-emirai-3-xdas-concept-teaser-image-2-640x427-c

Automobil konstantno prati otkucaje srca vozača zahvaljujući inovativnom kardiografu bez kontakta koji je Mitsubishi razvio sa ulazom od National University Corporation Kyushu Institua tehnologije. Bezbednost je unapređena sistemom navigacije koji je programiran da emituje zvučna upozorenja ukoliko oseti da se automobil približava opasnoj raskrsnici. Kamere smeštene na svakoj strani prednjeg dela pokazuju vozaču šta je izvan vidokruga kako bi se izbegli sudari.

Konačno, Emirai 3 xDAS uzdiže koncept konektivnosti na viši nivo omogućavajući vozaču da daljinski upravlja kućnim aparatima upotrebom jedne od mnogih površina  u kabini koje su osetljive na dodir. U teoriji, vozač može da zagreje rernu, uključi klimu i otvori zastore ček i pre nego što pređe kućni prag.

Tehničke informacije nisu još uvek objavljene, tako da sve što znamo je to da je koncept napajan električnim sistemom.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.