MERCEDES-BENZ RIVAL TESLINOJ S LIMUNZINI

Home
  • 4. септембра 2015.
  • 10
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

MERCEDES-BENZ RIVAL TESLINOJ S LIMUNZINI

Mercedes-Benz radi na rivalu Teslinog S modela.

U intervjuu sa nemačkim Auto Morot Uns Sport, šef razvoja Mercedesa Thomas Weber otkrio je da nemački proizvođač automobila razvija EV kako bi izazvao Teslin Model S. Weber je rekao da će planirani električni model imati  električni opseg od 400-500 km.

Još specifičnije, Weber je rekao da će šasija vozila biti prilagodljiva nekoliko razlkičitih modela, stoga ne očekujte da će ovo biti prvi i poslenji Teslin konkurent. Vredi napomenuti da je Mrercedes-Benz zapravo bio akter u Tesli, posedujući 9,1% EV proizvođača automobila u 2009.godini i koristeći njegove akumulatore u svojoj B-Class Electric Drive pre kraja saradnje u 2014.godini.

Tesla Model S sa oznakama Mercedes-Benz-a nije iznenađenje, naravno, kako BMW, Audi i Porsche planiraju da novi električni modeli okupe mušterije na rastućem tržištu električnih vozila.

Audi će ponuditi električni SUV kako bi izazvao Tesla Model X od 100.000$, BMW radi na i5 limunzini sa konstrukcijom od ugljeničnih vlakana sa punom elektronikom i hibridnim dodirom, dok Porsche razvija električni Pajun sa R8 sistemom

Sa više izvora i osnovanim kredibilitetom brenda, nova nemačka grupa električnih vozila mogla bi prigušiti uspeh Tesline prodaje, iako bi možda veći izazov bio komandujući „cool“ faktor Tesle tokom prethodnih nekoliko godina.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.