MERCEDES-BENZ ĆE PREDSTAVITI NAJNOVIJI TERENAC GLC-KLASE NAREDNE NEDELJE

Home
  • 12. јуна 2015.
  • 6
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

MERCEDES-BENZ ĆE PREDSTAVITI NAJNOVIJI TERENAC GLC-KLASE NAREDNE NEDELJE

mercedes-benz-glc-class-sketch-1

Mercedes-Benz je objavio da će najnoviji GLC-Class biti predstavljen online 17.juna.

Dizajniran da zameni osmogodišnju GLK-klasu, GLC će odbaciti kockaste linije svog prethodnika i dobiti mnogo fluidniji izgled inspirisan Mercedesovom trenutnim dizajnerskim jezikom. Jedina teaser skica objavljena od strane autora otkriva da će GLC imati izdužene farove, rešetku u obliku štita sa dve šipke i haubu naglašenu parom snažnih svodova.

Mehanički, očekuje se da će GLC biti identičan C-klasi. Početni modeli će koristiti turbo 2-litarni motor sa 4 cilindra umesto 241 konjske snage i 220 obrtaja, dok će skuplje verzije imati beneficije iz duplog 3-litarnog turbo V6 motora sa 354 obrtaja. Mercedes obećava da će C-izvorni motori učiniti GLC efikasnijim za 19% od GLK-a.

Oba motora će biti zavrnuta na sedmostepeni automatski menjač. ali još uvek je suviše rano da kažemo da li će vožnja sa pogonom na sva četiri točka biti standardna ili opciona. Ukoliko od kupcaca bude traženo da doplate, standardni GLC će biti isporučivan sa pogonom na zadnje točkove.

Zanimljivo, izvori bliski Mercedesu otkrili su da će se AMG redizahnirani model koji se uspinje ka vrhu pridružiti postrojenju kasnije u toku proizvodnje. Nazvani GLC 63, stari terenac sa jakim motorom će sadržati duple turbo 4-litarne V8 motore koji su ocenjeni sa 469 konjske snage u svom početnom stanju podešenosti. Dodatnu buka će biti komplementirana nadograđenim kočnicama na sva četiri ćoška i smanjenom suspenzijom.

Mercedesova GLC-klasa će pozdraviti publiku po prvi put narednog septembra na Frankfut Moto Show-u i uslovno je zakazano da bude u salonima kao model za 2016.godinu pre kraja te godine.

Šta je sledeće?

GLC će stvoriti model više fokusiran na stil nazvan GLC Coupe. Ciljan pravo na BMW X4, GLC Coupe je pregledan prošlog aprila na Shanghai Motor Show-u od koncepta zatvorenog za produkciju.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.