AAPL testira vode virtuelne realnosti View Masterom

Home
  • 13. фебруара 2016.
  • 13
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

AAPL testira vode virtuelne realnosti View Masterom

Početkom ovog meseca, izjavljeno je da Apple Inc. (AAPL) sada prodaje View Master uređaj za virtuelnu realnost, modernu verziju zastarelog crveno-narandžastog aparata koji nas je oduševljavao kada smo bili deca. Doduše, razlika je ta da umesto umetanja kartonskog kruga napred, ubacujete svoj iPhone.

view masterView Master je prva ponuda maloprodajna ponuda Apple prodavnice. Ipak, View Master je bio dostupan kao čvrsta nadogradnja Google Carboard uređaj za virtuelnu realnost Alphabet Inc kompanije od februara prošle godine, kada je oživljen  kroz saradnju Mattel, Inc. – kompanije odgovorne za razvoj originalnog View Mastera 1939. godine.

Neki investitori su se pitali, ipak, da li AAPL ima ono što je potrebno za dominaciju tržišta virtuelne realnosti naspram konkurenata kao što su: Facebook Inc, Micorsoft Corporation i Samsunga, koji su svi mnogo ispred Apple-a u trci do vrha VR planine.

Apple View Master je samo prst u vodi

Kao i View Master paket dostupan na Apple online prodavnici, jedino što je jedinstveno za AAPL ovde su slike virtuelne realnosti i iPhone aplikacije kompatibilne sa View Masterom. Kako je uređaj dizajniran da radi sa mnoštvom samrt telefona – ne samo iPhone-om – i može se kupiti od nekoliko dobavljača, uključujući Amazon.com, Target Corporation i Wal-Mart Stores Inc., šta zapravo AAPL rukovodstvo zapravo želi da postigne čineći ga dosutpnim u Apple online prodavnici?

Dok Apple nije izdao vlasnički VR uređaj, postoje neke jasne indikacije da je rukovodstvo veoma zainteresovano za sprovođenje virtuelne realnosti i razvoj sopstvenog uređaja.

Na žalost, View Master će biti pušten u redovnu prodaju tek na jesen ove godine. Do tada, moraćete da se strpite.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.