LOGITECH MX ANYWHERE 2 PREGLED MIŠA

Home
 • 3. јула 2015.
 • 15
 • Некатегоризовано
 • Facebook Twitter LinkedIn Google+

LOGITECH MX ANYWHERE 2 PREGLED MIŠA

Mrzite površine osetljive na dodir? Predstavljamo vam najbolji mobilni miš ikada napravljen

logitech-mx-anywhere-2-side-angle-640x427-c (1)logitech-mx-anywhere-2-top-640x427-clogitech-mx-anywhere-2-main-full-640x427-clogitech-mx-anywhere-2-hero-640x427-clogitech-mx-anywhere-2-buttons-640x427-clogitech-mx-anywhere-2-hero-640x427-clogitech-mx-anywhere-2-buttons-640x427-clogitech-mx-anywhere-2-bottom-640x427-c

 

Touchpad-ovi su nekako bezveze. Ta surova realnost progoni vlasnike notebook-ova još od njihovog izuma. Čak i najbolja izvršenja, kao ona kod MacBook-ova ili HP Spectre x360, ostavljaju mesta željama. Miš je uvek precizniji i pouzdaniji.

To je razlog iz kog postoje putni miševi. Logitech-ov MX Anywhere je predvodnik, držeći najviše pohvale u očima mnogih procenitelja i korisnika od njegovog predstavljanja u 2009. godini. Sada, miš je dobio nadogradnju, prvu u 6 godina – ali poboljšanja dolaze sa cenom višom za 80$. Pogledajmo da li MX Anywhere 2 može da zadrži svoju krun i opravda trošak.

Dizajn

MX Anywhere 2 bi se mogao smratrati print veličinom MX Master-a, kako su oba izdata istovremeno i dele isti dizajnerski jezik crnih mat ploča sa bronzanim akcentima. Stvara jedinstvenu, nerazmetljivu eleganicju koja nije poput bilo kog drugog miša na tržištu. Uvek je teško stvoriti jedinstven izgled računarske periferije, ali Logitech je u tome uspeo.

Estetika je tamo gde prosleđivanje prestaje, ipak, kako su MX Master i Anywhere 2 sa druge strane potpuno drugačiji. Potonji je otprilike polovinu veličine prethonika, i usvaja ravan, kratak profil koji je sličan nekim igračkim miševima. Ovo ga čini malim dovoljno da može da stane u bilo koji džep ranca – ili čak u džep farmerica – bez problema.

Ovaj mali miš je lak za korišćenje na vašoj nozi ili u zguranom avionskom poslužavniku.

Smanjena veličina miša drastično menja njegovu upotrebu, i verovatno smanjuje komfor. Veliki miš pruža veću dodirnu površinu za šaku korisnika, što znači da je dovoljan opušteniji stisak. Mali MX Anywhere 2, međutim, zahteva određenu iskrivljenost kako biste ga držali pravilno, a to se udvostručuje, ukoliko imate velike šake.

Bol nije bez dobiti, sa druge strane. Odlučniji stisak osigurava preciznu kontrolu na površini koja je mala ili nejednaka. Koristeći ovaj Logitech na boku vaše noge, na primer, lakše je nego sa MX Master-om, jer njegov dizajn podržava snažan stisak. Verovatno je ugrožavanje dugoročnog komforta zbog tanak profil i laku upotrebu u skućenim prostorima dobra odluka, ali oni koji žele jedan miš za sve situacije verovatno se ne bi složili.

Kao prethodni elitni Logitech miševi, i ovaj koristi vlasničku Darkfield tehnologiju komapnije. Senzitivnost senzora doseže od 400 do 1600 tačaka po inču, što je otprilike dovoljno za miš koji nije dizajniran za igrice, i koji radi na gotovo svakoj površini.

Raspored kontrola

Uprkos ceni, ovaj miš nudi egzotičan raspored dugmića. Pored očitih levih i desnih clicker-a omogućava samo dva dugmeta za palac i srednji clicker koji je smešten iznad skrol točka.

Kada govorimo o skrolu, točak moe biti upotrebljen u dva moda kao i kod MX Master-a. Klik-za-klim mode nudi taktilne „izbočine“ kako se točak okreće, dok Free-Spin mod pruža fino okretanje točka. Skroz točak takođe može da se nakrivi na levu ili na desnu stranu za horizonatlno skrolovanje.

logitech-mx-anywhere-2-top-640x427-clogitech-mx-anywhere-2-scrollwheel-1500x1000

Ovaj izbor može se činiti siromašnim u poređenju sa igračkim mišem u istom cenovnom rangu, ali poenta nije u kvantitetu. Logitech-ova MX linija fokusira se na intuitivnoj nadmoćnosti. Zahvaljujući tome, raspored briljjira, pobeđujući čak i veći, skuplji MX Master. Svako ko je navikao na miša od ranije, momentalno će razumeti kako ovaj uređaj radi.

Svako dugme razmeće se odličnim taktilnim osećajem, kao točak. Horizontalni skrol dugmići posebno zaslužuju pohvalu – često su isti previše ljigavi, ili ne reaguju odmah na ulaz. Takvi problemi ne postoje ovde.

Povezivanje

Ne postoji nedostatak opcija za konekciju kada je ovaj miš u pitanju. Može biti korišten preko USB kabla, wireless USB-a (preko adaptera) ili Bluetooth-a. Wireless USB opcija je kompatibilna sa Logitech-ovim Unifying prijemnikom, tako da možete povezati nekoliko Logitech periferijana jedan adapter.

Pored mnoštva, miš pruža selektivni ulaz za i do tri različita uređaja. Drugim rečima, možete da ga uparite sa ti uređaja i prebacujete između njih koristeći dugme na donjoj strani miša. To je odlično ukoliko biste želeli da se prebacujete sa desktopa na laptop, ili želite da koristite miša za povremenu kontrolu rkućnog PC bioskopa.

Miš koristi punjivu Li-Ion bateriju koja nije korisnički zamenjiva. Logitech kaže da omogućava otprilike mesec dana upotrebe.

Softver

Sve opcije MX Anywhere 2 miševa mogu biti otključane jedino ukoliko je instaliran Logitech softver. normalno, to bi bila mana, ali ne i u ovom slučaju. Programski paketi kompanije su iznad većine konkurenata.

Beneficije počinju sa veoma jednostavnom instalacijom. Softver je čuvan u samom mišu, i može biti instaliran preko Bluetooth-a ili USB-a. Nema potrebe za uključivanjem u USB drajva ili preuzimanja instalacije online.

logitech-mx-anywhere-2-side-angle-640x427-c (1)

Jednom dostupan, softver prati status miša, omogućavajući pristup naprednim opcijama, i produžava život Li-Ion baterije. Softver ima manje posla sa MX Master-om, koji ima više opcija, ali je i dalje koristan. Logitech puristi će biti zadovoljni saznanjem da isti softver radi za oba trenutna MX miša, pa jednom kada instalirate softver sa bilo kog, automatski detektuje i omogućava relevantna podešavanja za onog koji je u upotrebi.

Garancija

Logitech nudi godinu dana ograničene garancije za hardver, što je standard za periferije. Bilo bi lepo da postoji duža garancija obzirom na cenu proizvoda, ali konkurenti generalno nisu ništa bolji.

Zaključak

Oba Logitech-ove nove MX linije miševa su odlične, ali je mali brat onaj koji je uspinje na vrh. Skuplji MX Master je divno komforan, i bolji je izbor za čistu desktop upotrebu, ali mana su mu nekoliko nezgodnih dugmića i previše opcija. MX Anywhere 2 je više fokusiran periferno, i dok prirodno postavlja određene kompromise, perfektno postiže svoju misiju.

Takođe sa lakoćom pobeđuje konkurenciju. Microsoft Arc Touch mu se suprotstavlja, ali je više nekonvencionalan, pa mu stoga nedostaje intuitivne nadmoći Logitech-ovog pristupa. Takođe nudi manje dugmića i manje opcija za povezivanje, a košta samo 10$ manje.

Pravo pitanje koje ćete sebi morati da postavite jeste da li se bežični miš u vrednosti od 80$ čini opravdanim.Logitech, HP i Microsoft nude jeftinije, savršeno upotrebljive opcije i mnogi će izabrati njih kako bi uštedeli novac. Ukoliko želite apsolutno najbolji mobilni miš koji je dostupan, opet, MX Anywhere 2 je pravi izbor.

Prednosti

 • Mali i lagan
 • Elegantan dizajn
 • Precizan senzor
 • Odličan, multifunkcionalan skrol točak
 • Brojne opcije za povezivanje

Mane

 • Premali za neke korisnike
 • Skup
 • Kmentari
 • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.