LG GRADI FABRIKU ZA IZRADU FLEKSIBILNIH TELEFONSKIH EKRANA

Home
  • 24. јула 2015.
  • 18
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

LG GRADI FABRIKU ZA IZRADU FLEKSIBILNIH TELEFONSKIH EKRANA

LG misli da je budućnost smart telefona fleksibilna i preklopna, i investira skoro 1 milijardu dolara u ostvarivanje ove naučnofantastične vizije. Prema Wall Street Journal-u, LG Display se sprema da izgadi potpuno novu fabriku u Južnoj Korei posvećenu pravljenju fleksibilnih ekrana, kako bi ispunila očekivanja proizvođača smart telefona u narednih nekoliko godina. Zapanjujućih 109 milijardi dolara troška fabrike, koji se proteže u periodu od dve godine, otkriven je u regulatornom podnošenju, i radovi na istoj će početi nakon septembra.

Fabrika se neće samo koncentrisati ni na fleksibilne ekrane koje smo do sada mnogli da vidimo. LG Display kaže da jednom uspostavljena i pokrenuta, fabrika bi mogla da proizvede savitljive ekrane za upotrebu ne samo na telefonima i nosivoj tehnologiji, nego i u automobilima.

lg-rollable-oled-display-flexible-rollable-2-1500x1000

LG Display-u nisu nepoznati ni fleksibilni ekrani i ova nova fabrika dokazuje svoju posvećenost širokoj proizvodnji nekih od sjajnih koncepata tehnologije koje je nedavno prikazala. U maju, kompanija je demonstrirala ogroman 55-inčni rolo OLED ekran koji je moguće zakačiti na zid pomoću magneta, koji prati 22-inčna verzija koju je proizvela u 2014.

Takođe koristi fleksiilne ekrane za sjajne efekte u proizvodnji mobilnih telefona. Savitljiv, P-OLED ekran upotrebljen je u G Flex 2 smart telefonu, i manja, cirkularna verzija u G Watch R i Watch Urbane smart časovnicima. Rad LG Display-a na fleksibilnim ekranima praćen je LG Chem-ovim kontinuiranim naporima da se kreiraju jednako savitljive baterije za upotrebu u fleksibilnim, savitljivim uređajima.

Kada ćemo biti u mogućnosti da vidimo prvi fleksi napori proizilaze iz nove fabrike LG Display-ove nove fabrike? To se neće dogoditi sutra, obzirom da nije ni izgrađena još uvek. Međutim, raspored plana LG proizvoda koji je procureo, postavio je dostupnim savitljive i rolo ekrane od 2017. pa nadalje – na samom kraju dvogodišnjeg investitorskog perioda kojem se LG obavezao svojoj novoj fabrici.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.