LG GRADI FABRIKU ZA IZRADU FLEKSIBILNIH TELEFONSKIH EKRANA

Home BlogItHardverLG GRADI FABRIKU ZA IZRADU FLEKSIBILNIH TELEFONSKIH EKRANA

LG GRADI FABRIKU ZA IZRADU FLEKSIBILNIH TELEFONSKIH EKRANA

LG misli da je budućnost smart telefona fleksibilna i preklopna, i investira skoro 1 milijardu dolara u ostvarivanje ove naučnofantastične vizije. Prema Wall Street Journal-u, LG Display se sprema da izgadi potpuno novu fabriku u Južnoj Korei posvećenu pravljenju fleksibilnih ekrana, kako bi ispunila očekivanja proizvođača smart telefona u narednih nekoliko godina. Zapanjujućih 109 milijardi dolara troška fabrike, koji se proteže u periodu od dve godine, otkriven je u regulatornom podnošenju, i radovi na istoj će početi nakon septembra.

Fabrika se neće samo koncentrisati ni na fleksibilne ekrane koje smo do sada mnogli da vidimo. LG Display kaže da jednom uspostavljena i pokrenuta, fabrika bi mogla da proizvede savitljive ekrane za upotrebu ne samo na telefonima i nosivoj tehnologiji, nego i u automobilima.

lg-rollable-oled-display-flexible-rollable-2-1500x1000

LG Display-u nisu nepoznati ni fleksibilni ekrani i ova nova fabrika dokazuje svoju posvećenost širokoj proizvodnji nekih od sjajnih koncepata tehnologije koje je nedavno prikazala. U maju, kompanija je demonstrirala ogroman 55-inčni rolo OLED ekran koji je moguće zakačiti na zid pomoću magneta, koji prati 22-inčna verzija koju je proizvela u 2014.

Takođe koristi fleksiilne ekrane za sjajne efekte u proizvodnji mobilnih telefona. Savitljiv, P-OLED ekran upotrebljen je u G Flex 2 smart telefonu, i manja, cirkularna verzija u G Watch R i Watch Urbane smart časovnicima. Rad LG Display-a na fleksibilnim ekranima praćen je LG Chem-ovim kontinuiranim naporima da se kreiraju jednako savitljive baterije za upotrebu u fleksibilnim, savitljivim uređajima.

Kada ćemo biti u mogućnosti da vidimo prvi fleksi napori proizilaze iz nove fabrike LG Display-ove nove fabrike? To se neće dogoditi sutra, obzirom da nije ni izgrađena još uvek. Međutim, raspored plana LG proizvoda koji je procureo, postavio je dostupnim savitljive i rolo ekrane od 2017. pa nadalje – na samom kraju dvogodišnjeg investitorskog perioda kojem se LG obavezao svojoj novoj fabrici.

  • Kmentari
  • 0