LEXUS-OV NOVI KARTONSKI „ORIGAMI AUTO“ U VOZNOM STANJU

Home
  • 6. октобра 2015.
  • 12
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

LEXUS-OV NOVI KARTONSKI "ORIGAMI AUTO" U VOZNOM STANJU

Japanski proizvođač automobila sada je odlučio da usmeri pažnju na ono što se zove „Origami auto“.

Modeliran prema IS limunzini, Lexus je dizjanirao i izgradio savršenu repliku modela napravljenog u potpunosti od precizno izrezanog kartona. Od najsintijih detalja enterijera do funkcionalnih vrata, farova i obrtnih točkova, Origami automobil je sasvim jedinstven.

Možda ne bismo trebali reći da je u potpunosti napravljen od kartona, jer je njegovo telo prikačeno na čelični i aluminijumski ram i naponom sa električnim motorom. To znači da zaista možete voziti vozilo. Lexus je sarađivao sa LaserCut Works kao i Scales and Models, londonskim firmama specijalizovanim za prototipove, arhitektonske modele i dogovorene narudžbine, kako bi udahnuli život Origami automobilu.

Osnovano na 3D modelu IS-a, inžinjeri su podelili projekat na seriju koraka koji su zatim bil digitalno proizvedeni u 10mm 2-dimenzionalne profile koje je bilo potrebno laserski isećisvaki od1700 listova kartona od 10mm debljine. Tutkalno na bazi vode je ono što drži konstrukciju automobila u jedinstvenoj celini.

            origami-inspired-lexus-is-interior-2-970x546-corigami-inspired-lexus-is-light-2-970x546-c

            origami-inspired-lexus-is-rear-angle-2-970x546-corigami-inspired-lexus-is-wheel-2-970x546-c

„Ovo je bio veoma zahtevan posao, sa 5 ljudi uključenih u digitalni dizajn, modelovanje, lasersko isecanje i sklapanje“, rekao je Ruben Marcos, osnivač i direktor Scales and Models kompanije. „Baš kao i Lexus, bili smo posvećeni poizvodnji najboljeg mogućeg kvaliteta.“ Lexus je izjavio da je razvojnom timu bilo potrebno tri meseca kako bi projekat bio završen.

Uzimajući u obzir obimnost Lexus-ovih nekoliko poslednjih projekata, od futurističke igračke do vozila sa drvenim elementima, vredi se zapitati šta japanski brend ima sledeće na umu. Šta god to bilo, ne očekujte da vaš Lexus lebdi ili da bude izgrađen od laserski isečenog kartona u skorije vreme.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.