LEXUS KREIRAO KONCEPT FUNKCIONALNOG LEBDEĆEG BORDA

Home
  • 24. јуна 2015.
  • 7
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

LEXUS KREIRAO KONCEPT FUNKCIONALNOG LEBDEĆEG BORDA

Zaboravite točkove: Lexus tvrdi da je izgradio potpuno funkcionalan lebdeći bord. Baš kao i uređaji obesmrćeni u naučnofantastičnim filmovima godinama unazad, Lexus lebdeći bord je u osnovi high-tech skejtbord koji „lebdi“ iznad zemlje. Nema reči još uvek o tome da li će ga Marty McFly biti u mogućnosti da ga isproba u test vožnji.

lexus-hoverboard-toplexus-hoverboard-front

Lexus-ov koncept lebdeći bord izgleda kao uvećani skejtbord, a njegov nos podržava istu grafiku vretenate rešetke viđenu na modernim Lexus automobilima, uključujući RC i RC F kupee. Lexus nije bio preterano određen o tome kako uređaj funkcioniše, ali kaže da koristi superkonduktore ohlađenetečnim azotom i permanentnim magnetima kako bi bord levitirao putem magnetne repulzivnosti.

„Mi u Lexus-u konstantno postavljamo sebi i našim partnerima nove izazove kako bismo pomerili granice mogućeg, Lexus-ov izvršni potpredsednik Mark Templin rekao je u izjavi. „Takva odlučnost, u kombinaciji sa našom strašću i iskustvom u dizajnu i inovacijama, upavo je ono što nas je dovelo do ostvarenja projekta lebdećeg borda.“

Lexus je trenutno testira lebdeći bord u Španiji, ali kažu da ne postoje planovi za ostvarenje serijske proizvodnje. Umesto toga, funkcionalni uređaj za levitaciju biće korišćen kao deo Lexus-ove reklamne kampanje „Amazing in Motion“ ovoga leta. Pogledajte bolje Lexus-ov lebdeći bord u akciji u videu ispod.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.