Kako voditi uspjesan posao od kuce

Home
  • 11. јуна 2016.
  • 11
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Kako voditi uspjesan posao od kuce

Dosta vam je uzaludnog traženja posla i hrpe odbijenica koje ste dobili? Ili imate posao, ali vam, iz niza razloga, ne odgovara fiksno radno vrijeme? Tada trebate razmisliti o pronalasku posla koji biste mogli obavljati kod kuće. Budući da na našim prostorima takvi poslovi nisu previše zastupljeni i teško je naći firmu koja nudi takvu mogućnost, najbolje bi bilo da pokrenete vlastiti posao.

Kako biste dobili ideju navest ćemo vam nekoliko primjera s kojima možete krenuti. Kao prvo, možete nuditi različite usluge poput prevođenja, lektoriranja, računovodstva i slično. Tu su još i IT sektor, marketing, razvoj softwarea… Osim toga, ako ste kreativni, možete se baviti izradom različitih stvari(nakit, odjeća, ukrasi, namještaj…) i prodajom istih.
I dok se rad kod kuće može činiti primamljiv, sigurno je da kao i bilo koji drugi posao ima svoje prednosti i nedostatke. Dobre strane su da posao možete „raditi u pidžami“ (nema troškova za radnu odjeću), fleksibilno radno vrijeme, nema troškova prijevoza ni gubljenja vremena na putovanje, mogućnost organizacije posla(radite koliko želite i kada želite)… Međutim, da biste bili uspješni morate se pridržavati nekih pravila.

1. Definirajte raspored i ciljeve
Jedna od najvećih opasnosti za zaposlenike koji rade od kuće jest činjenica da mogu postati previše ležerni i lako odgađati poslovne obaveze. Ako se držite rasporeda, obavljat ćete istu količinu posla koju biste odradili u uredu.

2. Kreirajte svoj ured
Ako mislite raditi u dnevnom boravku na stoliću za kavu, to jednostavno neće ići. Osim što nije praktično, nećete imati osjećaj da ste zaista nešto i napravili (što će vjerojatno biti blizu istini). Odaberite prostor u kojem ćete zaista kreirati svoj mali ured kako biste stvorili mjesto u kojem će biti prisutna ‘radna atmosfera’.

3. Reklamirajte se
Budući da radite od kuće, logično je da se ne krećete među poslovnim ljudima ili ljudima koji bi možda trebali vaše usluge ili proizvode koje nudite. Stoga je jako bitno da izradite web stranicu na kojoj ćete predstaviti sebe i svoje usluge. Preporuka je da ostavite mjesto gdje će vas klijenti ocjenjivati i komentirati vaš rad, kako bi potencijalni kupci prepoznali vašu kvalitetu. Ukoliko se odlučite baviti prodajom, vodite računa o tome da će vam biti potrebna izrada web shopa.

4. Odredite si okvirno radno vrijeme
Posao od kuće nije za svakog, ali većina ljudi može ga prilično dobro obavljati, ako se na to odluče. Otkrit ćete da su samodisciplina i pridržavanje zadanih ciljeva ključan faktor, a možda i to da ste u obavljanju posla od kuće puno produktivniji.
Što god bio slučaj, mogućnosti za rad od kuće ima zaista mnogo. Sve što morate učiniti je otkriti: kakvu to prednost predstavlja – vama.

  • Kmentari
  • 3

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.