Šta posle naslova kako dalje?

Home
  • 31. маја 2017.
  • 21
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Šta posle naslova kako dalje?

Odabrali ste temu, napisali ste naslov i šta sad, kako dalje? Kada smo govorili o tome šta zahteva content writing posao rekli smo da je istraživanje jedan od ključnih faktora ovog posla. Pomenuli smo u članku „Dobar naslov pola uspeha“ da se na internetu često traga za odgovorima na pet najčešćih pitanja Kad Kako Šta Gde Zašto Koliko, sada bi bilo dobro da na pitanje koje smo formulisali kroz naš naslov, odnosno da na poentu našeg naslova nadjemo Odgovor, Rešenje, Obrazloženje.

Definišimo šta tačno želimo da kažemo

skola pisanja

Izuzetno značajna stvar je postavljanje jasne poruke vašeg sadržaja, gadjajte konkretne stvari odnosno dajte što jasnije odogovore. Kako nešto uraditi? Koliko je nečega potrebno? Gde (naći, otići, letovati, putovati, zimovati …)?Šta uraditi da bi se nšto postiglo? Zašto nešto ovako a ne onako?

Ako se osvrnemo na gore postavljenja pitanja bez obzra koja je tema uvek možete da „gadjate poruku svog sdržaja“ pomoću njih. Pogledajte još jednom svoj naslov, uzmite pair i olovku i zapišite svoj jasni cilj sadržaja.

Gde naći dobar odgovor na pravi način

Nikad na samo jednom mestu odnosno resursu, iako možda mislite da ima sve što vam je potrebno za vaš sadržaj nemojte to raditi. Razlog je onda što vi zapravo niste uradili ništa bitno prepričali ste nečiji tekst, a to je SEO negativno a sigurno nije 100 posto u skladu sa ciljem vašeg sadržaja.

Ima puno izvora sa kojih možete doći do kvalitetnih informacija, koristite različite vrste izvora video zapisi mogu dati dobre ideje, takodje pregledanje info grafika nije loš izbor, praćenje i učestvovanje u komentarima može biti ekstra način od obogatite svoja saznanja.

Dok istražujete svoje izvore i kad dodjete do ideje koja vam se čini zanimljivom i mislite da se slaže sa poentom vašeg sadržaja obavezno je zabeležite, beleške su predivna stvar mogu vam kasnije dok pišete pomoći da se setite nekih stvari koje vam tad ne bi pale napamet na pravi način.

Pregledan sadržaj je uvek prihvatljiviji oku posmatrača

Dok pišete trudite se da vaš sadržaj ima preglednu strukturu, delite ga na pasuse i manje celine sa podnaslovima kako bi ste odredjene stvari za koje mislite da su važne naglasili tokom teksta. Dužina pasusa i rečenica treba da bude optimalna nemojte preterivati sa dužinom

Trudite se sa izbacite suvišne stvari jer bespotrebno zamaraju čitaoca, ostavite samo ono što jasnije što direktnije i što konkretnije u vezi date misaone celine o kojoj pišete (podnaslova).

Menjaj čitaj ispravljaj ponovo i ponovo

Tekst koji ste napisali sigurno će imati grešaka zato uvek kad mislite da ste završili jednu celinu izvršite pregled onog što ste napisali, ispravljajte slovne i pravopisne greške, izmenite pojedine rečenice ukoliko mislite da bi mogle da zvuče bolje ili jasnije.

Triput meri jednom seci je prava izreka za reviziju teksta iznenadićete se koliko se grešaka može podkrasti kao i šta ćete sve poželeti da izmenite u tekstu nakon čitanja.

Upornost je vrlina uspešnih

Dok sve pomenuto budete radili učiniće vam se da traje jako puno vremena i da nikad nećete uspeti da ste potrošili brdo vremena a da niste ni reč napisali ali nemojte se razočaravati i ni na trenutak ne pomišljajte da odustanete jer ma koji posao da radite na početku je najteže ali to je najnormalnija stvar svakome je tako u početku.

Prvi projekti pisanja će svakako biti najteži jer će te imati problema sa istraživanjem i pronalaženjem kvalitetnih resursa, može se desiti da ćete malo teže držati fokus na temu ali sve će se to sa vremenom iskorigovati i krenućete pravim putem.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.