Privlačenje Klijenata

Home
  • 16. марта 2016.
  • 35
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Privlačenje Klijenata

Unutrašnji marketing bi bio bukvalan prevod, marketing iz sadržaja nešto razumljivija fraza, privlačenje korisnika je pravi smisao Inbound Marketinga. Ova strategija se koristi metodama kvalitetnog, informativnog i atraktivnog sadržaja kako bi privukla korisnike a onda ih blagovremeno kada se stekne njihovo poverenje i spremnost konvertuje u ostvarene klijente.

Kako smo u prethodnom tekstu Reklamiranje Danas kad smo govorili i današnjem trendu reklamiranja rekli smo da tradicionalni metodi reklame imaju sve manje efekta, zbog svoje hladnoce, agresivnosti, pretrane jednoličnosti, i preterane fokusiranosti na oglašavača.

Inbound marketing se oslanja na strategije koje su mnogo manje naporne korisnicima a koje ćemo u narednim pasusima detaljno definisati.

Privlačenje Poseta

SEO Optimizacija, Blogovanje, Strategija Ključnih Reči, Potencijal Socijalnih Mreža kao Izvor Trafika.

Prvi korak kako smo videli iznad je doći do kvalitetnog, relevatnog izvora posećenosti. SEO optimizacija je najače oruže za kvalitetnu posećenost sa pretraživača, kvalitena strategija izbora i pronalaženja ključnih reči za sadržaj je sigurno pogonsko gorivo ako SEO uzmemo kao motor. A socijalne mreže su dobro poznati resurs ciljane posećenosti ako se primene odgovarajuća pravila.

Konverzija

Totalnog stranca na našem sajtu kao izvor interaktivnosti čekaju: forme, dugmadi koje pozivaju na akciju (call-to-action) i strana na kojoj posetilac prosleđuje neke informacije (landing pages).

Forme kao sredstvo konverzacije sa korisnikom moraju biti urađene tako budu što je moguće lakše za razumevanje. Linkovi odnsono dugmadi koje pozivaju na neku akciju morate imati u dovoljnom broju i oni moraju imati jasnu ali prirodnu naglašenost na sajtu, ukoliko nema toga željena konverzija posetioca u potencijalnog klijenta je manja.

I na kraju, Landing Page je stranica na kojoj posetilac popunjava formu, odnosno postaje vaš kontakt. Nakon što pošalje željene informacije korisniku, treba obezbediti neke povratne informacije ili obaveštenje u kojem može dobiti uvid o daljem nastavku komunikacije.

Zatvaranje

Sklapanje posla kako bi smo mogli da prevedemo je predzadnja faza inbound marketinga, ona obuhvata klasifikaciju, interakciju i razumevanje korisničkih potreba najčešće kroz Customer relationship management koji definiše poslovnu strategiju odnosa sa klijentima tako da je naravno na prvom mestu ona posvećena potrebama korisnika kako bi što brže rezultirala prodajom

Komunikacija je u ovom koraku možda ključ uspeha, serija email obaveštenja sa informativnim, kvalitetnim sadržajem koji bi mogli da pomognu potencijalnom klijentu u izgradnji poverenja i spremnosti da postane ostvareni klijent.

Pratite aktivnosti svojih potencijalnih korisnika, kako na vašem sajtu, tako i na vašim stranama socijalnih mreža.

Zadovoljni Klijenti su Najvredniji Klijenti

Prosledjivanje kvalitetnog sadržaja u budućnosti našim korisnicima bili oni stari ili novi posetioci, potencijalni klijenti ili ostvareni klijenti je zapravo suština Inbound Marketinga. Ako vam je neko platio to ne znači da ga treba zaboraviti. Ankete, prilagođene ponude skladne zahtevima grupacija bivših ostvarenih i potencijalnih kupaca, predstavljanje novih ponuda iz vašeg asortimana proizvoda i usluga može zadovoljiti neke potrebe aktuelnih potencionalnih klijenata koje dosadašnje ponude nisu mogle.

Pratite aktivnosti na socijalnim mrežama koje se odvijaju u vezi vašeg sadržaja i pokušajte da ih razumete kako bi ste još više prilagodili svojim korisnicima.

Zadovoljni korisnici su čest izvor novog Inbound Marketing kruga putem preporuka i ostalih metoda putem kojih se može desiti da budete promovisani od strane svojih zadovojnih korisnika

Izvor Teksta HubSpot

  • Kmentari
  • 3
sajmonus
48 Years 06 Months 15 Days 23 Hours 4 Minutes 43 Seconds pre

Ništa ne pada sa neba, poenta je razumeti kako na pravi način upoznati ljude sa onim čime se bavimo. Inbound marketing je strategija iz tri koraka; prosta, a veoma korisna. Kvalitetna posećenost, prezentacija koja će korisniku u klik ili dva predstaviti ono što traži, treća stvar – komunikacija na pravi način. Kroz sve tri proteže se optimizovan i edukativan sadržaj kojim ćete korisniku predstaviti ono što želite tako da mu svi aspekti vaših ponuda budu kristalno jasni tako da nakon ostvarene saradnje, bude zadovoljan poslovanjem sa vama. Rečenica koja je toliko vredna i toliko korisna, da bi svako kome je stalo do svog poslovanja trebalo često da bude u glavi: „Dajte ljudima ono što žele i ceo svet će biti vaš.“

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.