HUAWEI MATE S PRVI SA FORCE TOUCH TEHNOLOGIJOM

Home
  • 2. септембра 2015.
  • 6
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

HUAWEI MATE S PRVI SA FORCE TOUCH TEHNOLOGIJOM

Ovo je sve što treba da znate o Huawei Mate S modelu:

 

Senzori za ostiske prstiju, zglobove i Force Touch

Huawei Fingerprint Sense 2.0 nije običan senzor otisaka prstiju. Iako može biti upotrebljen da izvršava trivijalne stvari poput otključavanja vašeg telefona ili ostvaruje plaćanje preko mobilnog telefona, takođe vam omogućava da kontrolišete aplikacije na telefonu na nove načine. Na primer, možete prelaziti preko fotografija ili selektovati određene notifikacije prelaženjem vašeg prsta preko senzora. Možete čak pokrenuti taj savršen „selfie“ kadar sa njim. Novi senzor nalazi se na zadnjem delu telefona, što je savršeno mesto za ovu vrstu kontrola.

Zatim, tu je Knuckle Sense 2.0, koji omogućava vašim zglobovima da isecaju fotografije ili prate slova na ekranu za prečice do vaših omiljenih aplikacija.

huawei-mate-s

Stvari koje zvuče dobro, ali verovatno je najveća vest ta što će Force Touch takođe biti ugrađen u odabrane verzije telefona. Očekuivalo se da Apple debituje sa ovom opcijom na iPhone 6S telefonu, ali Huawei ga je pretekao. Sa Force Touch-om, Mate S će moći da oseti koliko snažno „dodirujete“ ekran. Različiti intenziteti pritiska mogu biti korišćeni za brža zumiranja pri pregledu fotografija, ili za pristupanje prečicama aplikacija. Huawei takođe tvrdi da može podizati stvari poput narandži, iako nismo sigurno zbog čega bi vam to bilo potrebno.

Mate S ima odaje premium utisak sa metalnim telom i trebao bi biti zgodan za držanje, sa obzirom da je tek 7,5mm debeo i ima zakrivljena leđa. Mate S podržava nano prevlaku kako bi bio zaštićen od manjih prosipanja.

Sveukupna pristojna specifikacija

Ekran dolazi sa 5,5 inča sa rezolucijom od 1080p (1920 x 1080 piksela). Ima 2.5D zakrivljenost i sačinjen je od Gorilla Glass 4. Mate S sadrži Huawei octa-core HiSilicon Kirin 935, a ima 3GB RAM memroije na čipu. Dolazi ili sa 32GB ili 64GB internog skladišta, što može biti prošireno preko MicroSD slota i do dodatnih 128GB. Huawei takođe skladišti 2,700,Ah bateriju i dual-SIM u uređaj.

Glavna zadnja kamera dolazi sa 13Mpix, dok je prednja kamera sa 8Mpix. Glavna kamera uključuje safirna sočiva, četvorokolorni senzor i optičku stabilizaciju slike (OIS). Prednja kamera uključuje svetlo za slabo osvetljene situacije.

Cena i dostupnost

Huawei Mate S će biti dostupan u 30 zemalja, uključujući: Kinu, Francusku, Nemačku, Južnu Afriku i Ujedinjene Arapske Emirate. Debitovaće prethodno u Evropi, doduše. Pretprodaja će početi 15.septembra, sa 32GB verzijom po ceni od 650€, dok će 64GB verzija stići sa cenom od 700€. Možete izabrati ili sivu ili šampanj za 32GB verziju i zlatnu ilikoral za 64GB verziju. Force Touch verzija će se pojaviti jedino u odabranim marketima i Huawei nije predočio koji će to biti.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.