GOOGLE PROŠIRUJE SVOJU „CLASSROOM“ EDUKATIVNU PLATFORMU NOVOM APLIKACIJOM, SHARE DUGMETOM ZA SAJTOVE

Home
  • 29. јуна 2015.
  • 10
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

GOOGLE PROŠIRUJE SVOJU "CLASSROOM" EDUKATIVNU PLATFORMU NOVOM APLIKACIJOM, SHARE DUGMETOM ZA SAJTOVE

Google-ov Classroom, edukativna inicijativa kompanije koja je lansirana prošle godine kako bi omogućila nastavnicima i učenicima da komuniciraju i sarađuju jedni sa drugima koristeći Google alate i servise, danas je dobila nekoliko novih opcija, od kojih je najzapaženija nova Classroom aplikacija za admine, kao i Classroom share dugme. Drugo pomenuto omogućava programerima ili školama da pojednostavljeno dele dokumente – uključujući linkove, snimke i slike širom web-a – sa Classroom platformom. Lansiran je uz još 20 edukativnih sadržaja i alatnih provajdera kao što su: PBS, Quizlet, Američki muzej nacionalne istorije, Discovery education, Duolingo i Time for kids, između ostalih.

Classroom, deo Google-ovih aplikacija za postavu edukativnih proizvoda, prvo je debitovala u 2014. pred sam početak školske godine. Koristi Google Docs, Drive i Gmail kako bi se nastavnicima olakšalo kreiranje i praćenje zadataka, dok im je takođe mogućeno da objavljuju, postavljaju pitanja i odgovaraju na pitanja učenika u realnom vremenu. Platforma je kasnije proširena na mobilne telefone početkom ove godine. Program je namenjen širenju upotrebe Google aplikacija u školstvu, i obuhvata druge Google-ove napore u ovom mestu, kao što je usvajanje Chromebook-ova od strane edukativnih institucija.

Današnje novosti su o olakšici za admine, programere i škole da se integrišu i produže upotrebu Classroom-a. Sa aplikacijom Classroom, sada u programerskom pregledu, administratori će moći da podešavaju mnogo lakše da podešavaju, odrede i popune Classroom u ime nastavnika, kao i sinhronizovanje sadržaja njhovih učeničkih informativnih sistema sa Classroom-om i imaju uvid u to koje časovi su bili održavani u njihovom domenu.

Google je primetio da je nekoliko programera već testiralo nove aplikacije pre ovih objava. Dve od ovih, rosterSync za Sheets, od The new vissions CloudLab-a (kreatori Doctopus-a) i Alma-e, fokusirani su na sinhronizaciju podataka kao što su nastavni spiskovi u Classroom-u. Treći programer, Pear Deck, koristi aplikacije za automatsko pozivanje  učenika sa trenutnog nastavnog spiska na servis njihove interaktivne prezentacije pod nazivom Pear Deck.

Dodatno, administratori će biti u mogućinosti da kontrolišu da li će nastavnici i učenici u domenu moći da autorizuju aplikaciju kako bi pristupili podacima Classroom-a. I, Google nas podseća, neće dozvoliti aplikacijama koje koriste podatke Classroom-a preko aplikacija da učestvuju u reklamiranju. Ovo se navodi u politici promena koju je Google predstavio prošlog proleća, gde je kompanija rekla da će sprečiti miniranje edikativnih Gmail i Google Apps naloga za ciljane reklamne svrhe, nakon što je sudski slučaj rekao da je takav čin kršenje prava korisnika.

classroom-share-button

Za programere, Google predstavlja i Classroom share dugme, što će znatno olakšati i nastavnicima i učenicima kako da dodele ili predaju sadržaj sa eksternih sajtova i servica u Classroom. Na primer, nastavnik može da ukaže učenicima na likove, slike ili snimke na web-u direktno sa Classroom-ovog interfejsa. U međuvremenu, učenici mogu da kliknu dugme na podržane sajtove od trećih partija kako bi ponovo podelili sadržaj sa Classroom-om.

Classroom platforma kao celina takođe je dobila i brojna nadograđenja koja će, u nekim slučajevima, pristići u narednih nekoliko nedelja, uključujući i mogućnost pristupu beloj listi domena preko dugih domena Google aplikacija za edukaciju, efektivno omogućavajući učenicima, nastavnicima i osoblju da rade zajedno u Drive i Classroom iz različitih škola. Drugi dodaci uključuju podršku push notifikacija na Clasroom mobilnim aplikacijama; mogućnost da se iznova koriste prethodni postovi (na primer, prošli zadaci i materijali mogu biti korišćeni u budućim predavanjima); i mogućnost da se lakše odrede Google Apps nalozi automatskim stvaranjem korisničkih imena.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.