GIGASET – NOVI ANDROID TELEFONI

Home
 • 6. септембра 2015.
 • 10
 • Некатегоризовано
 • Facebook Twitter LinkedIn Google+

GIGASET - NOVI ANDROID TELEFONI

Gigaset je novo ime u Android telefonima i uzima za ozbiljno stvari sa izdanjem tri najnovija pametna telefona, koji imaju jednu zajedničku karakteristiku. Ukoliko pažljivo pogledate, videćete da Gigaset uređaji nemaju zvučne rešetke, mikrofonske rupice, ili bilo šta što će prekinuti 2.5D staklenu površinu prednjeg panela.

Da li ovo znači da telefoni ne mogu uopšte da ostvaruju pozive? Ne, Gigaset je ove karakteristike uklonio, jer nisu potrebne. Umesto zvučnika, Gigaset telefoni koriste nešto što se zove Surface conduction kako bi proizveli zvuk tokom poziva. To je u suštini ista tehnologija kao kostur, što je viđeno na AfterShokz slušalicama i Google Glass-u, i pretvara ekran u zvučnik.

gigaset-android

Nije ni samo u ulepšavanju prednje strane telefona. Nema više pronalaženja odgovarajućeg mesta kako biste čuli sagovornika kako treba. Samo podignite Gigaset telefon, prislonite ga uz uho i možete čuti drugu osobu savršeno.

Nakon testova, rezultati su da su gornje dve trećine telefona odlične što se emitovanja zvuka tiče, dok je donja trećina nešto slabija u tom smislu, mada nije ni to problem za većinu ljudi – osim ukoliko ne držite vaš telefon na veoma čudan način. Čak su i kratki telefonski razgovori u gužvi mogu lepo razumeti.

Ostatak specifikacija su odlične, ali telefoni nisu za pamćenje

Gigaset je na dobrom početku sa upotrebom tehnologije koja zapravo radi nešto korisno, dok takođe ima i estetički prijatnu nus pojavu. Kakav je ostatak specifikacija? Postoje tri telefona: Me Pure, Me i Me Pro. Drugi je vodeći i otprilike je iste veličine kao iPhone 6 Plus, ali znatno teži sa 195g. Obložen je prijatnim 2.5D staklom spreda i pozadi i ima okvir od nerđajućeg čelika.

Ekran od 1080p je sa 5.5 inča, procesor je Snapdragon 810, 3GB RAM i Android 5.1.1. Sony kamera od 20Mpix nalazi se pozadi, 8Mpix kamera spreda i postoje skriveni dual mikrofoni. UI je brz, ali težina telefona čini ga pomalo nezgrapnim.

U slučaju Gigset Me modela, i dalje imate Snapdragon 810 procesor i 3GB RAM-a, ali zadnja kamera ima 16Mpix  i ekran meri 5 inča sa 1080p rezolucijom. Konačno, Me Pure ima Snaprdagon 615 čip, 2GB RAM i 13Mpix zadnju kameru. Svi imaju USB-Type C portove za punjenje, senzor otisaka prstiju i dual-SIM slotove koji takođe primaju i MicroSD karticu. Cene su sledeće: £250 za Me Pure, £350 za Me i £400 za Me Pro.

Gigaset asortiman pokriva sve očekivane osnove, koje su atraktivne ukoliko su otporne na otiske prstiju i telefoni budu solidni i dobro konstruisani. Ipak, nisu posebno vredni pamćenja, a to je problem na današnjem prepunom tržištu.

Prednosti:

 • Dobro konstruisani
 • Neobičan sistem zvučnika preko ekrana
 • Visoke specifikacije

Mane:

 • Magneti za otiske prstiju
 • Ne ističu se mnogo ni po čemu
 • Nepoznato ime brenda
 • Kmentari
 • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.