SAMSUNG GALAXY S6 EDGE ĆE BITI U OGRANIČENOJ SNABDEVENOSTI

Home
  • 10. априла 2015.
  • 129
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

SAMSUNG GALAXY S6 EDGE ĆE BITI U OGRANIČENOJ SNABDEVENOSTI

Samsung Galaxy S6 EdgeUpravnik Samsung mobile-a J. K. Shin upozorio je na to da bi ograničena snabdevenost mogla sputati prodaju njihovog Galaxy S6 Edge smart telefona. Prema rečima Reuters-a, Shin je otkrio da su proizvodni prinosi jedinstvenog zakrivljenog displeja telefona niski, što bi značilo da kompanija verovatno neće biti u mogućnosti da nastavi sa odgovorom na potražnju. Samsung „radi na tome da reši poteškoće u ostvarenju snabdevenosti“, ali prinosi bi mogli biti niski „neko vreme“. Slučaj neće zahvatiti vanilla Galaxy S6, koji ima standardan ravan display.

S6 Edge i regularni S6 dobro su prihvaćeni od strane kritičara i Samsung predviđa da će nadmašiti prodaju razočaravajućeg Galaxy S5 kojeg smenjuju. Mnogi smatraju da je S5 promašaj kompanije, dok se S4 i dalje smatra vrhuncem njenog prodajnog uspeha. Razočaravajući S5, uz još nekoliko konkurentnih pejzaža delimično zahvaljujući Apple-ovim većim iPhone-ovima, ozbiljno su uticali na Samsung Mobile-ove finansijke performanse. Sa izgledima u najskorijem kvartalu koji nisu bili sjajni, u pitanju je bilo bankarstvo na dvostrukim vodećim modelima koje bi pomoglo oživljavanju njihove borbene (ali i dalje veoma uspešne) podele.

Snažna prodaja bi takođe pomogla Samsung-ovim ostalim poslovima, kako novi vodeći modeli budu prodavani na svetskom tržištu sa ugrađenim Exynos čipovima iz domaće radinosti. Iako je svako ponavljanje Galaxy S uređaja pokrenuto sa novim Samsung-ovim čipom, dugi niz godina kompanija se opredeljivala za Qualcomm Snapdragon procesore pre nego za Exynos za plasiranje na severnoameričko tržište, koštajući njihove polu-provodničke podele milione i milione od prodaje čipova. Taj trend se završava u najskorijoj budućnosti, kada će i Galaxy S6 i S6 Edge isploviti na tržište u 20 zemalja širom sveta.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.