DXO ONE OBEĆAVA DA ĆE VAŠU IPHONE KAMERU PRETVORITI U PROFESIONALNU

Home
  • 20. јуна 2015.
  • 7
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

DXO ONE OBEĆAVA DA ĆE VAŠU IPHONE KAMERU PRETVORITI U PROFESIONALNU

DxO predstavlja DxO ONE, džepna premium kamera za iPhone i iPad.

Francuska kompanija kaže da je moguće prikačiti kameru pomoću svetlosnog konektora i tvrde da je u mogućnosti da opravda DSLR kvalitet fotografija.

Prati je ultra kvalitet f/1.8, ekvivalent asferičnom objektivu od 32mm sa promenljivom šestodelnom blendom i 20.2MP CMOS BSI senzorom od 1 inča sposobnim da stvara fotografije visoke rezolucije čak i pri lošoj osvetljenosti.

DxO-ONE-Connecting-to-iPhone

Težine 108g i visine od samo 6.9cm, DxO ONE po ceni od 499£ mali je dovoljno da lako stane u džep i napravljen je od visoko kvalitetnog aluminijuma.

Kamera se obrće za 60°, omogućavajući kreativne perspekitve i video zapiseod 1080p/30fps ili 720p/120fps.

DxO-ONE-iPhone-Selfiesmal

Besplatna iOS aplikacija omogućava kontrolu individualnih opcija na DxO ONE kameri, uključujući otvor (od f/1.8 do f/11), brzinu zatvarača (od 15s do 1/8000s), kao i ISO (od 100 do 51200).

U dodatku Auto moda, DxO ONE aplikacija nudi različite modele snimaka, uključujući i mnogobrojne scenske modove, brzinske, prioritet otvora, ili potpun manualni mod – i interfejs kamere se automatski prilagođava selektovanom modu.

01_DxO-ONE-Capture-Mode-Auto

Poput ugrađene microSD memorijske kartive, fotografije i video zapisi mogu biti automatski skaldišteni u iOS rolnu kamere, gde su odmah prikazani na ekranu iPhone-a ili iPad-a i mogu biti odmah postavljene na Facebook, Instagram i Twitter.

Podrazumevano, DxO ONE automatski zadržava visoko dinamične RAW digitalne negativne fajlove, omogućavajući postprodukcijsku editorijalnu fleksibilnost u RAW programima za konvezriju kao što su DxO Optic Pro i Adobe Lightroom.

DxO ONE nudi prioritetnu SuperRaw tehnologiju, rezultat od 4 RAW frejma snimljena u brzoj sukcesiji. Kada je DxO ONE kamera spojena sa Mac-om ili PC-em, propratni softver DxO Connect automatski spaja sva četiri snimka koristeći prostornu i vremensku redukciju šuma.

02-DxO-ONE-Capture-Mode-Manual

Kamera arhivira DxOMark rezultat senzora od 70 i do 85 kada koristi SuperRAW tehnologiju, u rangu sa punim ramom DSLR-a i indeksira ga više nego bilo koji smartphone, kako tvrdi kompanija. DxOMark je standardan industrijski protokol za procenu kvaliteta kamere i objektive, koji se koristi u industriji kamera i fotografskoj štampi.

„Kvalitet slika DxO ONE je zapanjujuć“, kaže Jerome Meniere, CEO i osnivač DxO-a. „Moguće je praviti kristalno jasne slike pod mesečinom, što je neverovatno za ovako malu kameru. Plitka dupina polja i perifernih delova objektiva na f/1.8 apsolutno je perfektna za portretnu fotogratiju.“

„Mi verujemo da, kao prva istinski povezana kamera, DxO ONE otvara potpuno novu eru u digitalnom stvaranju fotografija i ne možemo dočekati da vidimo kakve neverovatne slike će fotografi širom sveta biti u mogućnosti da naprave sa njom.“

DxO ONE je dostupan da se naruči unapred u UK preko www.dxo.com. Procenjen je na 499£ (sa uračunatim porezom), sa dostavom planiranom za četvrti kvartal 2015. godine.

DxO-ONE-iPhone-Angle

Ukoliko ste ipak zabrinuti za budućnost Apple-ovog Lightning konektora, možga bi bilo mudro da sačekate do septembra da biste nabavili jedan.

Apple tipično najavljuje novi iPhone model na jesen, a postoji i spekulacija o mogućoj adaptaciji USB-C-a, pa imajte to na umu ukoliko želite da kupite DxO ONE sa budućim iPhone i iPad modelima.

Ukoliko niste zabrinuti ovom mogućnošću, kao nagradu ranim usvojiocima DxO ONE dolazi sa besplatnim licencama dve RAW aplikacije za obradu fotografija, sa vremenskim ograničenjem. Ovo su DxO OpticPro (ELITE izdanje, prodaje se zasebno po ceni od 159£), kao i DxO Film Pack (ELITe izdanje, prodaje se zasebno po ceni od 99£), koji digitalno reprodukuju izgled i osećaj analognih filmova.

 

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.