Dragon Quest Rivals – Nova igrica slična Heartstone-u

Home
no image
  • 22. септембра 2017.
  • 16
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Dragon Quest Rivals – Nova igrica slična Heartstone-u

Foto: Arhiva

Nova CCG igrica od poznatog developera Square Enix-a će uskoro biti dostupna za preuzimanje za mobilne telefone i tablete na Android i iOS operativnom sistemu. Ovog mjeseca će izaći beta verzija ove igre nazvane Dragon Quest Rivals koja će biti slična kao Hearthstone odnosno trebala bi biti glavni konkurent Blizzardovoj igri sa kartama Hearthstone koja je široj gejmerskoj javnosti već odavno poznata i veoma popularna. Ukoliko ste ljubitelj Hearthstone igrice onda će vam se Dragon Quest Rivals sigurno dopasti s obzirom na to da veoma liči na ovu veoma poznatu i popularnu igricu kompanije Blizzard. 

Veliki broj različitih likova, heroja, oružja, još veći broj karata, čine ovu igru veoma raznovrsnom, tako da vam sigurno neće biti dosadno ukoliko ste ljubitelj kartaških igara. Čak i ukoliko niste igrali Hearthstone, ali volite da igrate na primjer poker ili druge slične tradicionalne online kasino igre, poput onih na hrvatskom MZT-u, poput unih na hrvatskom MZT-u, preporučujemo vam da probate i ovu kartašku igru, veoma će vam se svidjeti. U Japanu je Hearthstone dostigao najveću popularnost i najbolji svjetski igrači na turnirima su baš iz te Azijske zemlje, baš zbog toga se kompanija Square Enix nada da će tamo i njihova igrica dostići svoj vrhunac ali i u ostatku svijeta naravno.

Pitanje je vremena samo kada će Dragon Quest Rivals biti dostupna za igranje ali za dva mjeseca očekujemo da već bude dosta popularna na obe najveće mobilne platforme iOS i Android. Tabla na kojoj se borite protiv drugih igrača je različita od Hearthstone table iako se igra u dosta tome može izjednačiti i usporediti sa Hearthstone igrom. Po dva reda ima svaki igrač za postavljanje svojih karata i ima još dosta mjesta za animacije likova sa tih istih karata i dodatne animacije kao i skup karata koje posjedujete u ruci. 

Do sada nije poznato da li će Dragon Quest Rivals biti i u Engleskoj verziji, ali svaka velika firma nastoji da se proširi na svjetsko tržište a ne samo na područje Istočne Azije iako dosta veliki broj igrača kartaških igara dolazi iz tog kraja svijeta. Vjerujemo da će Dragon Quest Rivals osvojiti brojne simpatije ljubitelja CCG igara ne samo po tome što je slična veoma popularnom Hearthstonu već i zbog toga što je pravi veoma poznata firma u svijetu online igrica za mobilne telefone i tablete Square Enix.

U Beta verziji imat će priliku da uživa 2000 iOS korisnika i 8000 Android korisnika prema toma možete se registrirati ukoliko želite da budete potencijalno jedan od igrača koji će imati priliku da prvi zaigra ovu nevjerojatno interesantnu igricu sa kartama. Kao što smo i rekli u ranijem dijelu teksta, ukoliko niste isprobali još neku od ovakvih igara poput Heartstonea, i više volite tradicionalne kartaške igre koje se mogu igrati putem online aplikacija, onda definitivno morate probati Dragon Quest Rivals i proširiti svoje vidike kada su kartaške igrice u pitanju. Nećete se pokajati, to vam garantiramo.

Ukoliko pak ne uspijete ući u krug beta testera za ovu igricu, ne očajavajte, uskoro će biti dostupna za besplatno preuzimanje na oba marketa – Apple App store i Google Play store. Tako da ćete veoma brzo moći da uživate u njoj.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.