Naoružajte se za početak – Kreirajte blog

Home
  • 7. фебруара 2018.
  • 34
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Naoružajte se za početak - Kreirajte blog

U našoj maloj školi Content Writing-a do sada smo govorili kako nešto uraditi, hajde da sad nešto konkretno i uradimo. Prvi korak u našoj avanturi biće kreiranje besplatng bloga na google-ovoj blogger platformi koja je prilično laka za korišćenje.

Zašto pokrenuti blog?

Kao što smo rekli u prvom članku naše male škole content writing-a, da bi ste se bavili cotent writing poslom nije vam potreban sajt ili blog. Zašto onda pokrenuti blog?.

Prva stvar je da ćete sve sadržaje lako držati na jednom mestu dakle idealan radni prostor, pored toga stećićete utisak kako publika reaguje na vaš sadržaj i šta je to što trebate menjati i ispravljati kak bi ste bili bolji. Sledeća stvar je ojačaćete osećaj za SEO optimizaciju i videti koliki ona uticaj ima na vaše sadržaje.

Promocija sadržaja je sledeći benefit koji ćete steći pokretanjem svog bloga, kvalitetan sadržaj nema vrednost ukoliko nije viđen tako da ćete morati da ovladate umećem promocije što je još jedna veština koju content writer mora posedovati ukoliko želi uspeh.

Blog je lična karta content writer-a

U početku vaš blog je vaš teren za trening ali kako se budete usavršavali on će postati vaša lična karta content writing-a, kvalitetni blogovi dobijaju ponude da postavljaju plaćene reklame i banere na svojim stranicama a tu je i opcija da vam neko plati da kreirate SEO sadržaje na vašem blogu koji će imati marketinšku vrednost za njegovo poslovanje (plaćeni postovi). Plus mogućnost da vas neko angažuje da kreirate sadržaje za portale, druge blogove i sično.

Kako pokrenuti blog?

Za pokretanje bloga na blogger platformi biće dovoljno da posedujete google nalog i da odete na link blogger.com. Na videu ispod možete videti osnovne korake za pokretanje bloga

Kao što vidite na snimku ukoliko posedujete google nalog blog ćete kreirati sa nekoliko klikova, ono što je bitno da vas Naziv odnosno title kao i adresa odnosno link budu seo optimizovani. To zapravo znači da u sebi sadrže kjučne reči (čitaj reči) koje su relevantne tematici koju ste odabrali za svoj blog.

Ukoliko ste nešto i pogrešili nemojte se uzrujavati uvek možete ispraviti kako title bloga tako i link svog bloga što ćemo pokazati u sledećem snimku, gde ću izmeniti title i link bloga u onaj koji inače planiram pokrenuti a koji će nam biti dobar izvor primera za u buduće.

Po učitavanju blogger linka otvoriće vam se platforma sa opcijama, u meniju podešavanja otvorite odeljak sa osnovnim podešavanjma i tu možete izmeniti Title i Link svog bloga ako želite. Ja sam title „Seo naslov bloga“ zamenio sa „Kako biti srećan i uspešan koristeći svoju podsvest“ a link izmenio tako da sad glasi srećni uspešni.

Kako ovo utiče na SEO mog budućeg bloga? Pošto planiram da pišem na temu savremene pishologije koja će se baviti tematikom koliko naša podsvest i naši stavovi koji programiraju našu podsvest imaju uticaj na naše raspoloženje kao i naš uspeh onda je logično da reči Srećan i Uspešan budu deo titl-a kao i da se nalaze u adresi.

Još jedna stvar ako u pretragu ukucate „Kako biti“ pretraga će vam ponuditi zahteve koji se završavaju sa upravo SrećanUspešan. Pošto google preformulisane pretrage formira na učestalosti određenih reči i fraza koje ljudi pretražuju to je dobar znak da optimizujemo svoje linkove, titlove uopšte sadržaje prema takvim ključnim rečima.

Koristeći ovakvu loguku trudite se da vaš title bloga i adresa bloga budu valjano formulisani, uskoro ćemo posvetiti vreme ostalim aspektima optimizacije bloga kao i o tome kako mu promeniti izgled, korišćenje ostalih funkcionalnosti kao što je na primer zarada od google oglasa Adsensa

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.