Content Writer – Posao Budućnosti

Home
  • 1. јануара 2017.
  • 35
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Content Writer - Posao Budućnosti

Šta je content writer posao?

Iz današnjeg ugla gledanja može se reći jedan od perspektivnijih poslova budućnosti ukoliko ste taletovani kad je pisana reču pitanju i ukoliko ste spremni da razvijate veštine koje ovaj poziv zahteva od pisca. Da budem jasniji, konkretno posao content writera podrazumeva kreiranje sadržaja za sajt koji zapravo ne mora biti samo u tekstualnoj formi, sadržaj može biti u video formi, animacija ili neki grafički prikaz….

Dakle content writing posao nije samo za pisce, ali teksutalna forma sdržaja u godini koja je za nama pa mozda i nešto ranije dobija na vrednosti i sve više će internet poslovanje ulagati u ovakav oblik sadržaja.

Zašto je to tako?

Ljudi su prirodno skloni da pitanja, dileme u vezi posla, finansija, kupovina, hrane i svega drugog što je trenutni predmet njihovog interesovanja istraže a gde bi to lakše mogli da učine nego na interntu izobilju informacija.

Upravo tu leži odgovor zašto tekstualni sadržaj dobija na ceni sve više. Evo par lakih primera:

Zanima vas gde kupiti kvalitetnu a povoljnu garderobu na interntu, logično je pretražite na interntu. Nadjete neki modni blog odnosno članak na nekom sajtu koji piše o tome.Tamo se navodi koje su cene garderobe u kojoj web prodavnici, koliko brzo ova ili ona prodavnica brzo isporučuje, kakav je kvalitet materijala, poreklo robe kod ovih ili kod onih prodavaca.

Možda ste rešili da idete na odmor, putovanje ali nite sigurni koju destinaciju odabrati opet je logično da proguglate i potražite neki tekst kako bi ste videli nečije predloge ili iskustva drugih. Kao i u predhodnom primeru kvalitetne informacije sa realnim činjnicama podržane diskusijom komentarima od strane drugih korisnika u mnogome vam mogu pomoći da dodjete do odluke ili do neke ideje kuda bi ste na odmor.

Cela ta priča ukoliko je kvalitetna i informativna i daje podatke potkrepljene realnim činjenicama ima veliku šansu da onom ko čita pomogne da se odluči za neku ponudu, uslugu, proizvod… Ukliko na kvalitet članka dodamo i komentare drugih kako smo ranije naveli šanse su dodatno veće.

Dakle ukoliko na ovaj način kvalitetnim izvorom informacija ljudima pomognemo da saznaju više i zadovolje svoje potrebe, a sa druge strane poslovnnim ljudima pomognemo da bolje posluju i postižu bolje rezultate lako možemo uvideti zašto je potreba za kvalitetnim tekstualnim sadržajem sve veća

Šta je potrebno da bi ste se ostvarili kad je content writer posao u pitanju?

Kao prvo nismo svi stvoreni za sve ali ukoliko ste neko ko se lepo i jasno izražava putem pisane reči imate dobru startnu osnovu da započnete posao content writer-a.

Spremnost na konstantno istraživanje i obogaćivanje novim informacija za teme o kojima ćete pisati, kao i za usavršavanje tehnika i učenje svih trikova i pravila koje dobar sadržaj mora da ima kako bi bio zanimljiviji, jasniji i na kraju sve čitaniji.

Sam sadržaj ma koliko bio kvalitetan mora sebi da obezbedi publiku što uključuje poznavanje SEO optimizacije sadržaja kao i promocije sadržaja na prave načine. Tako da morate usavrsiti i tehnike koje opdrazumevaju ove dve oblasti.

Savet je da pronadjete tematiku o kojoj bi ste pisali jer lutati od teme do teme zahteva mnogo posla na prikupljanju informacija a logično je da ono o čemu pišete morate jasno sami razumeti. Neke teme znaju biti prično obimne tako da je pitanje koliko će vaš sadržaj biti relevantan ukoliko ga dobro ne istražite. Držite se jedne tematike i sve što novo istražite biće podkrepljeno onim o čemu ste nekad već pisali.

Kako zaraditi kao content writer?

Pokreni svoj blog

Zašto plasirati sirovinu zašto ne finalni proizvod. Ovo može da se primeni i na sadržaj koju budete kreirali a za to vam je potrebno da pokrenete svoj blog odnosno sajt. Besplatnih platformi za blogere ima dosta najpoznatija je Blogger platforma u vlaništvu Google-a koja podržava sve bitne tvari da jedan blog izgleda pristojno i bude funkcionalan. Mana je što morate dosta vremena uložiti u promociju svog bloga, okupiti oko sebe ljude koji će vas pratiti steći njihovo poverenje i morate redvno raditi na sadržaju. Jer blog mora bidi dinamičan sa uvek svežim informacijama ukoliko želite da bude uspešan.

U svetu je sve više načina da se naplati kvalitetan sadržaj a neizbežno je da će se i kod na pojaviti takav trend ako pogledamo suštinu Inbound Marketinga koji se upravo oslanja na kvalitetnom sadržaju kako na sajtu koji se reklamira tako i na mestima koja su izvor posećenosti ondosno reklame, nije teško uvideti da će potražnja za dobrim sadržajem biti sve veća.

Sajam sajtova u svojim paketima planira plasiranje kvalitetnog sadržaja za svoje premium upise tako da je to još jedan način da plasirate svoje sadržaje. Više o pomenutoj ideji odnosno ponudi informisaćemo vas u nekom od narednih članaka

  • Kmentari
  • 2
Boban Kostić
48 Years 06 Months 20 Days 06 Hours 58 Minutes 25 Seconds pre

Cene su različite i kreću se od nekoliko desetina dolara preko nekoliko stotoina a nekad i više hiljada dolara. Različito se plaća pisanje za Landing Pages, SEO optimizovani postovi za blog ili za neke druge sekcije sajta. Dobra je tema pe će u skorije vreme biti objavljen članak na tu temu na našem blogu.

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.