Bogata turistička ponuda glavnog grada Srbije

Home
no image
  • 26. маја 2017.
  • 9
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Bogata turistička ponuda glavnog grada Srbije

Turiste koji žele da posete Beograd, bilo da su u pitanju gosti iz inostranstva ili iz unutrašnjosti Srbije, očekuje zaista bogata turistička ponuda, kako kada je u pitanju smeštaj u Beogradu, tako i za kulturne, gastronomske i sve druge sadržaje.

Smeštaj u Beogradu

Glavni grad Srbije za svoje goste ima veoma raznovrsnu ponudu smeštajnih kapaciteta, koja je iz godine u godinu čini se sve bogatija, ali i kvalitetnija.

Pored već postojećih hotela od kojih su mnogi privatizovani i renovirani, u Beogradu se gradi i dosta novih hotela, a primetna je i veoma velika ponuda hostelskog smeštaja koji kao da niču iza skoro svakog ugla.

Posebno veliku popularnost među turistima u poslednje vreme stiče i apartmanski smeštaj u Beogradu koji, iako relativno nov vid smeštaja, dolazi sa sve kvalitetnijom ponudom.

Iznajmljivanje apartmana u Beogradu turistima je privlačno jer je dosta fleksibilnije i povoljnije od hotela, a svakako dosta kvalitetnije od hostelskog smeštaja.

Naša preporuka za apartmane u Beogradu je beograd-apartmani.rs

Šta videti u Beogradu?

I stranim i domaćim turistima Kalemegdan i Kalemegdanska tvrđava su definitivno lokacija broj jedan, kada je u pitanju ono što obavezno žele da posete.

Na Kalemegdanu i ušću dveju reka turisti vole da naprave lepe fotografije, a za najmlađe je u ponudi i vožnja vozićem, ali i Beogradski zoo vrt.

Pored nezaobilazne boemske četvrti Skadarlije, gostima glavnog grada Srbije je zanimljiva i njegova arhitektura i veoma interesantna kultura i istorija, pa se često opredeljuju za posetu beogradskim muzejima, a neki i za izlet do Avale.

Stranci se posebno oduševljavaju i gostoprimstvom i ljubaznošću naših ljudi i atmosferom na ulicama Beograda, naročito u Knez Mihailovoj, a naravno zanima ih i šta autentično od hrane i pića mogu da isprobaju.

Tako su u skadarlijskim i drugim beogradskim restoranima prvi „na meti“ naši kulinarski specijaliteti, posebno ćevapi i kajmak, ali i domaća šljivovica kao jedinstven srpski brend.

Starijim gostima iz inostranstva zanimljivo je da posete i beogradske pijace jer se, kako kažu, na njima može osetiti autentičan duh jednog grada, dok su mlađi najviše zainteresovani za noćni provod i lude žurke po splavovima, klubovima i kafićima.

Nema sumnje da će Beograd, uz podizanje nivoa kvaliteta svih usluga i nešto više promotivnih aktivnosti, postati omiljena destinacija i stranih i domaćih turista.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.