BMW-ov novi koncept vazdušnog upravljanja sistemom za infozabavu

Home
  • 28. децембра 2015.
  • 14
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

BMW-ov novi koncept vazdušnog upravljanja sistemom za infozabavu

BMW će otputovati na Consumer Electronics Show (CES) koji će otvoriti svoja vrata naredne nedelje u Las Vegasu, Nevada, kako bi predstavio najnoviji koncept koji je poznat jednostavnije kao Vision Car.

Bez obzira na to koji stil usvoji ili kojim pogonom bude opremljen, koncept glavne misije je prva evolucija infozabavnog sistema kontrolisanog pokretom koji je bio predstavljen ranije ove godine na 7 Series-u.

Veći deo novih karakteristika su centrirane oko tehnologije zvane AirTouch koji omogućava vozaču da upravlja navigacijom automobila, zabavnim i funkcijama za povezivanje jednostavnim pokretima koji su načinjenih rukom. AirTouch koristi senzore instalirane u kontrolnu tablu za aktivaciju softvera za prepoznavanje pokreta na velikom panoramskom ekranu. Jednom kada je uključen, putnici koji sede napred mogu upravljati infozabavnim sistemom bez potrebe da dodiruju ekran, dok AirTouch smanjuje broj koraka potrebnih da se načini izbor – kao što su upisivanje adrese u sistem za navigaciju – određivanjem toga šta će korisnik možda morati naredno da uradi i prikazujući opciju na ekranu.

BMW AirTouchKorisnik može da potvrdi akciju dodirom jednog od dva AirTouch  dugmeta u kabini. Jedan je na levoj strani volana, a drugi je integrisan u suvozačeva vrata. Podešavanje omogućava prednjim putnicima bez potrebe da se nezgodno naginju preko centralne konzole.

BMW ima još nekoliko trikova u rukavu. Proizvođač automobila ističe da je AirTouch  dizajniran da savršeno radi sa autonomnom tehnologijom, ali zadržava potpune detalje u tajnosti, do počteka CES šoua.

Iako koncept najverovarnije neće biti uvršten u proizvodnju, AirTouch tehnologija će možda biti uvedena od naredne generacije Serije 5 čiji je dolazak zakazan pre kraja naredne godine.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.