BLUETOOTH SLUŠALICA OSTVARILA KICKSTARTER CILJ ZA SAMO NEKOLIKO SATI

Home
  • 8. јула 2015.
  • 16
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

BLUETOOTH SLUŠALICA OSTVARILA KICKSTARTER CILJ ZA SAMO NEKOLIKO SATI

Dot je primamljiva bluetooth slušalica bez žica, iako vaša podrška nije potrebna (Kicstarter projekat ostvario je svoj skroma finansijski cilj za nekoliko sati danas) mislili smo da biste trebali znati o ovome svakako, jer videvši pre sve promašaje i nepravilnosti na uređajima kao što je ovaj, mislimo da je Dot onaj koji najviše obećava do sada.

Dot je jednostavna Bluetooth slušalica – bubica – koja je dostupna u mono i stereo verziji. Jedinstvena mono verzija biće dobra zamena za par slušalica koji ste hteli da zamenite – veoma je udobna i ljudi teško mogu da primete da je nosite, pa možete dodati sebi čudan faktor „onaj koji priča sa sobom“. Stereo verzija je takođe dostupna za one koji bi voleli da koriste Dot za slušanje muzike, kao i telefonske razgovore.

U centralnom delu dizajna Dot-a je uređaj za punjenje koji izgleda kao metalna kutija labelo-a. Tuba sadrži punjivu bateriju za koju glasi da puni jedinstveni Dot i do 6 puta, za samo 30 minuta po punjenju. Dot je ocenjen trajanjem od 1.5 sati aktivnog razgovora, ili oko 1 sata slušanja muzike, u zavisnosti od jačine. Imajući navedeno u vidu, Dot nije dobar izbor za dugoročne komunikacije i putnike, ali može odlično funkcionisati u toku radnog dana za kratka putovanja.

Nakon nedelju dana testiranja, zaključak je sledeći: Dot pristaje udobno i sigurno u uhu satima. Jedan teži samo 3,5 g (to je 1.5 g manje nego najbliža konkurencija). Sa 80 sati standby vremena, osoba da može nositi ceo dan, bez vađenja, osim ukoliko naravno ne ostanete bez abterije tokom telefonskog razgovora. Kvalitet poziva je pristojan, iako ne na paru drugihmodernih bluetooth slučalica koji su testirani skorije, pružajući veoma slabo hrapav zvuk glasa. Sa druge strane, muzika zvuči pristojno sa samo jednom bubicom, i sigurno bi zvučala još bolje sa dve.

dot-worlds-smallest-bluetooth-headset-6-640x427-cdot-worlds-smallest-bluetooth-headset-4-640x427-cdot-worlds-smallest-bluetooth-headset-3-640x427-cdot-worlds-smallest-bluetooth-headset-640x427-c

Jedan pogled na Dot, i mogli biste ga pomešati sa veoma supešnim Earin Kickstarter kampanjom koja je bila aktivna u ovo vreme prošle godine. Earin je sakupio 8.359 sponzora koji su donirali 972.594£ (oko1.5 miliona $) za svoj stereo-only bluetooth bubice. Godinu dana kasnije, još uvek možemo videti Earin pošiljke, i ne možete ih unapred poručiti nigde, jer na Earin-ovom sajtu piše da su rasprodate. Earin koštaju oko 200$.

Dot, sa druge strane, ima mnogo skromniji cilj prikpljanja sredstava od 30.000$, koji je već dupliran. I za 29 dana koliko je ostalo, to će se bez sumnje još više uvećati. To je sjajno, jer što više kreatori Dot-a butu sakupili, više Dot-ova će biti u mogućnosti da sakupe, a to možda znači i da ćemo videti Dot za manje od godinu dana.

Možda najprivlačnija osobina Dot-a je njegova razumna cena. Ranoranioci će dobiti mono Dot za 59$, nakon čega će cena porasti do 69$. Stereo Dot se može naručiti po ceni od 79$ za one koji požure, i prašće na 89$ jednom kada budu prodate. Kada se ickstarter kampanja bude završila, očekuje se da će prodajna cena biti 150$.

Dot možda nije otelovljenje najnovijeg u bežičnoj tehnologiji, ali je najrealnija primena koju smo do sada videli- delom zbog toga što je testiran i radi, i radi veoma dobro. Sa jednako razumnom cenom, nije teško stati iza realizacije Dot kampanje.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.