BEOGRAD: Samozatajni grad atraktivnih osobina i neodoljivih ponuda

Home
  • 19. јула 2016.
  • 18
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

BEOGRAD: Samozatajni grad atraktivnih osobina i neodoljivih ponuda

I dok se većina gradova diči svojom prošlošću koja često biva slabašna, jedan ju grad samozatajno skriva, a samim time i mami brojne posjetitelje. Grad je to u kojemu se izmjenjuju različite kulture od prapovijesti do moderne prošlosti. Dragulj je to koji istovremeno krasi dvije rijeke – Dunav i Savu. Smješten na njihovim desnim obalama Beograd je danas glavno europsko središte i jedna od najvažnijih turističkih prijestolnica!

Raskrižje Zapadne Europe i Orijenta

Beograd je glavni grad Republike Srbije koji je smješten u sjevernom dijelu Središnje Srbije i to na ušću Save u Dunav koje ovaj grad čine jedinstvenim jer grad živi na rijekama koje se isprepliću u šetnjama ulicama, mostovima, a jedan od posebnih užitaka jest sjesti u neki od plutajućih kafića, uživati u bogatoj ponudi restorana i noćnih klubova duž Dunava i Save. Danas Beograd predstavlja raskrižje puteva između Zapadne Europe i Orijenta, a osim dobroga položaja, ovaj grad nudi i bogatu isprepletenost dvaju važnih utjecaja na njegovo postojanje i uređenje. Potvrđuje to i činjenica da je upravo Beograd jedan od najvećih gradova jugoistočne Europe, odmah nakon Istanbula, Atene i Bukurešta.

Od otkrića pluga do europske metropole

Zamislite na jednome mjestu neandertalca koji se tek počinje razvijati i otkriva plužnu zemljoradnju, a uz njega na istome mjestu Kelte, antičke Rimljane, vojsku Sulejmana Veličanstvenog, predstavnike Austrougarske i možda još dodajte Prvi svjetski rat i suvremenu povijest. Čini se nemogućim sve to povezati na jednoj lokaciji, ali da, Beograd je upravo sve to proživio i povezao. Vinča kultura koja je stara oko 7000 godina potvrđena je u arheološkim iskopinama na Rospi ćupriji, Gornjem gradu, Karaburmi, Zemunu – dijelovima Beograda. Sve to dokazuje dugu i zanimljivu prošlost za sve posjetitelje Beograda, a naročito one koji su strastveni ljubitelji povijesti ovdje očekuju prave senzacije.

Plutajuća prijestolnica mladih

Osim odličnog položaja, različitih kulturnih utjecaja te bogate i raznolike povijesti, Beograd je na glasu među nešto mlađim turistima kao prijestolnica noćnoga života. I dok brojnim susjedskim zemljama Beograd je prvi izbor noćne zabave zbog sve više popularne glazbe, nižih cijena te malih ili skoro nikakvih jezičnih barijera, Beograd svoj utjecaj širi i dalje. Svi bivaju omamljeni bogatom ponudom odlično smještenih ugostiteljskih objekata, koji se nalaze ne samo na ulicama i trgovima, već i na samim obalama Save i Dunava. Treba svakako probati i tradicionalna jela te poslušati starogradsku glazbu koja je pojedine kafiće učinila i znamenitostima Beograda. Bogata je i povoljna ponuda smeštaja u Beogradu koja ovaj grad čini još pristupačnijim za one koji u noćnom životu ostanu do ranih jutarnjih sati te žele u potpunosti upoznati ovaj grad.

Brojni festivali i ponude

Beograd broji mnoge muzeje, kazališta, opere, a važan je domaćin i nekoliko godišnjih važnih međunarodnih događanja. Pronađe se tu za svakoga ponešto – od filmskih, kazališnih i glazbenih festivala do onih pivskih ili sajma knjige. Sva ova događanja u grad dovode nove ljude koji se iznova vraćaju. Važno je spomenuti i Beogradski tjedan mode koji se u gradu održava dva puta godišnje, a jedan je od 40 najvažnijih takvih tjedana u svijetu. Stoga su u Beograd dobrodošli baš svi! Izaberite kada dolazite u Beograd i vidimo se, zar ne?! Osmijeh na lice, dobro raspoloženje u džepove i krenite. Ovdje vas sve očekuje.

  • Kmentari
  • 2

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.