Uskoro dolaze telefoni sa baterijom koja traje i do 7 dana

Home
  • 9. фебруара 2016.
  • 11
  • Некатегоризовано
  • Facebook Twitter LinkedIn Google+

Uskoro dolaze telefoni sa baterijom koja traje i do 7 dana

Uprkos svim zadivljujućim prednostima koje smo videli kod tehnologije smart telefona tokom proteklih godina, i dalje se pitamo: „Šta je sa trajanjem baterije?“ Ako je ovo ikada vama predstavljalo ozbiljan problem, šanse su da ste se našli rešenje do sada, bilo da je to nošenje punjača, skladištenje vašeg telefona u glomaznoj futroli za bateriju ili povremeno zalaženje u neki kafe kako biste koristili bežični punjač koji se tamo nalazi.

Ove opcije, iako veoma korisne, svakako nisu idealne. Dok dovoljno tehnoloških firmi daju sve od sebe da razviju moćniju tehnologiju baterije, Intellignet Energy iz Ujedinjenog Kraljevstva tvrdi da je preuzeo neke velike korake, stvarajući revolucionarno ćelijsko gorivo, dovoljno malo da stane u smart telefon i dovoljno moćan da ga napaja čitave sedmice. I to bi moglo biti razvijeno i ostvareno u roku od dve naredne godine.

Jedan neimenovani smart telefon koji je „iskrsnuo“ je tako uveren tehnologijom Intelligent Energy-a, da podržava njegov kontinuiran razvoj do iznosa od 7,6 miliona dolara.

Komentarišući svoj rad, Julian Hughes iz Intellignet Energy-a kaže: „Verujemo da ugradnjom tehnologije ćelijskog goriva u prenosive uređaje pruža rešenje trenutnoj dilemi na temu trajanja baterije i potrošača koji od svojih smart telefona zahtevaju sve više, inovacije baterija nisu ispratile.“

Hughes kaže da njegova firma nudi „rešenje koje je čisto i efikasno i znači da korisnici mogu biti istinski mobilni i oslobođeni ograničenja.“

Tehnologija ekoloških ćelijskih goriva kreira energiju kombinacijom vodonika i kiseonika. Zbilja, brojni izveštaji tokom protekle dve godine ukazuju da Intellignet Energy radi rame uz rame sa Apple-om na sličnoj tehnologiji, iako takvo partnerstvo nikada nije i zvanično potvrđeno.

Britanska tehnološka kompanija takođe je poznata i po tome da je razvila prototil rešenja ćelijskog goriva, sa osnovom na iPhone-u. CEO Intellignet Energy-a Henri Winand kaže da su njegovi inžinjeri „uspeli da naprave ćelijsko gorivo toliko tanko, da može stati u postojeću šasiju bez alternacija i smanjivanja originalne baterije.“

Jedina izmena dizajna koja je neophodna bio je dodatak nekih manjih ventila na pozadini telefona kako bi se omogćio otpust vodene pare i toplote.

„Sa zahtevima za korisničkom potrošnjom koja je u porastu i pojavom „Interneta Stvari“ čini svet povezanijim više nego ikada, i sada je vreme da obratimo pažnju na najveće ograničenje koje imamo u dostizanju istinske povezanosti – trajanju baterije“, Julian Hughes kaže. Nadajmo se da Intellignet Energy može u najskorije vreme da ostvari ono što obećava već neko vreme unazad.

  • Kmentari
  • 0

Prijavi se na Newsletter

Prijavi se i prati naše ponude, posebne povoljnosti i novosti.